כבוד: אורט נעמי שמר מועמד לפרס חינוך ארצי

15/01/2016
כבוד: אורט  נעמי שמר מועמד לפרס חינוך ארצי (הגדל)

ועדת פרס חינוך מטעם "אורט ישראל" ביקרה בחמישי האחרון בביה"ס התיכון אורט ע"ש נעמי שמר שבגן יבנה, שנמנה על 8 בתי ספר שמתמודדים השנה על פרס חינוך כבית הספר המצטיין של הרשת.

את ועדת הפרס הובילה עדה אברכהן שמש, מנהלת ביה"ס אלון יקנעם שזכה בפרס החינוך בשנת הלימודים החולפת.

הנוכחים התקבלו על ידי ראש המועצה דרור אהרון, ירדנה אוקמן, סגנית ראש המועצה ומחזיקת תיק החינוך, רחמים שרים, מנהל מחלקת החינוך בצלאל בסל השוטר הקהילתי, יהודית שטרית, מנהלת מחלקת הגנים ויורם שמחה, מפקח ביה"ס מטעם משרד החינוך.

סיור הוועדה נפתח ב"מתחמדע" מרחב לימוד חוויתי באוויר הפתוח העוסק במדע וטכנולוגיה, בו תלמידים מנחים תלמידים צעירים מהם לגלות את חוקי הטבע. במתחמדע מתקנים מגוונים, המדגישים תופעות פיסיקליות תוך התנסות אישית וקבוצתית ולמידת חקר מחוץ לגבולות הכיתה.

הפעילות במתחם הונחתה על ידי תלמידי המגמות המדעית-הנדסית ותלמידים המרחיבים את לימודי הפיסיקה.

משם עלו המבקרים לחדר מתימטיקה- יוזמה חינוכית של המורה למתמטיקה, ענת בסל. שם פגשו מורים, תלמידים, אם לתלמידות בביה"ס ובוגרת ביה"ס המשרתת בצה"ל ונחשפו ליוזמות החינוכיות המגוונות בביה"ס.

את המסר המרכזי שבבסיס הביקור ביקש ביה"ס לייצג על ידי הכותרת "ביה"ס שבו כל קול נשמע", כביטוי לחוזקות, פדגוגיה אישית, מעורבות בקהילה ותרבות של חקר ולמידה משמעותית.

יועצות ביה"ס הציגו תכניות יעוץ וטיפול פרטניות, ביניהן טיפול באמצעות בע"ח.

מורת השילוב הציגה את התכנית "רצים קדימה" לעידוד קבלת אחריות של תלמידי הכיתה הקטנה ועמידה ביעדים דרך אימוני ריצה והשתתפות במרוצים.

רכזת המעורבות החברתית הציגה את ההתנדבות העניפה ביישוב.

בני צברי נציג כיתת הוותיקים סיפר על חוויותיו הטובות והתרשמותו העמוקה מהנעשה בביה"ס ומשותפות חבריו הגמלאים בו. תלמידי ביה"ס סיפרו על הלמידה המשמעותית, התרומה לקהילה ועל מתן ביטוי לחוזקותיהם.

השוטר הקהילתי ומנהלת גני הילדים הציגו חלק מהתכניות הרבות, המשותפות לכלל תלמידי ביה"ס ובכללם תלמידי החינוך המיוחד והקהילה. לסיום ביקרובחדר מחשבים, בו הוצגו פרוייקטים של תלמידי הסייבר, המשתפים פעולה עם נציגי חיל המודיעין בצה"ל.

ראש המועצה דרור אהרון ציין כי מעבר להישגים לימודיים מיוחסת חשיבות רבה לחינוך לערכים ולמוסר: "נתינה, תרומה לקהילה, שירות המדינה ושירות משמעותי בצה"ל – מובילים בהמשך לאזרחות טובה ופעילה. אלו יעדי ביה"ס בהם אנו גאים מכל".

מנהלת התיכון שש-שנתי, פנינה גלס סיכמה: "אנו נותנים ביטוי לחוזקות של מורים ותלמידים ומממשים פדגוגיה אישית, יחס אישי, מעורבות בקהילה ותרבות של חקר ולמידה משמעותית".