עולים מדרגה במוכנות לחירום

15/01/2016
עולים מדרגה במוכנות לחירום (הגדל)

נדבך נוסף במוכנות המועצה המקומית גן יבנה לחירום: השתלמות רשות פס"ח עליונה במשרד הפנים לגורמי הרשות ומפעילי מרכזי הקליטה המקומיים.

קיימים מצבי חירום בהם יש צורך לפנות אוכלוסייה למקום שהייה חלופי לפרק זמן מסוים. מצבים אלו מוגדרים על ידי הצבא או המדינה, ובמסגרתן דרשות הרשויות המקומיות לאתר מבנים שישמשו כמרכזי קליטה מקומיים בטוחים, להכין עצמן ואת כח האדם שלהן למהלך, בין אם מדובר בתושבי הרשות שבנסיבות הפכו חסרי קורת גג ובין אם באוכלוסייה שפונתה ממקומות אחרים בארץ על ידי צה"ל או משטרת ישראל, במסגרת סיוע בין רשויות.

מרכזי הקליטה הם לרוב בתי ספר או מתנ"סים שעברו את אישור פיקוד העורף ובהם, לאחר פינוי אוכלוסייה מתאפשרת הגשת סיוע ראשוני, במטרה לסייע למפונים ולספק את צרכיהם המיידיים, טיפול באוכלוסיה המפונה ומקום מגורים זמני, אפשרות לכלכלה ושירותי עזר שונים, שיאפשרו לקיים אורח חיים וחיי משפחה תקינים ככל האפשר למשך השבועות הראשונים לפינוי עד למציאת פתרון שיקומי חילופי הולם או קליטה אצל בני משפחה, ידידים וכו'.

נושאים אלו ואחרים הוצגו בהכשרה ייעודית שהתקיימה בגן יבנה בשבוע שעבר, בניהול מינהל שירותי החירום של רשות פס"ח (פינוי, סעד, חללים) במשרד הפנים.

ההשתלמות נועדה למועצה המקומית גן יבנה ולמועצה המקומית בני עי"ש, בשל הקרבה הגיאוגרפית ביניהן.

בחלקה הראשון השתתפו ראשי הרשויות דרור אהרון ואריה גרלה, קציני הביטחון ומנהלי המכלולים המקצועיים האמונים על טיפול באוכלוסייה בשעת חירום – מנהלי הרווחה, השירות הפסיכולוגי, מחלקות החינוך, שירותי הבריאות, האספקה והכלכלה.

בחלקה השני השתתפו מנהלי המוסדות המוגדרים כמרכזי קליטה מקומיים בשני הישובים.

בגן יבנה כל בתי הספר למעט אחד, אושרו על ידי פיקוד העורף כראויים לשמש מרכזי קליטה.

דרור אהרון, ראש מועצת גן יבנה ציין את חשיבותה של ההכשרה המקצועית והחבירה לרשות מקומית סמוכה "זהו צעד נוסף, חיוני מאין כמוהו, להגברת מודעות כל הגורמים המקצועיים והטיפוליים ומוכנותם. לעולם אין לדעת מתי יארע אירוע חריג, בין אם בטחוני ובין אם כתוצאה מאסון טבע, שיחייב פינוי אוכלוסיות מבתיהם והסדרת אמצעי שהייה זמניים. מוטב לנו להיות מודעים וערוכים, בתקווה שלא נזדקק".