קריאה מגן יבנה לקול קורא

8/01/2016
קריאה מגן יבנה  לקול קורא (הגדל)

המשרד להגנת הסביבה מתכוון לבחון את דרישת ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, לתקצוב טיפול כלל ארצי במפגע יתוש הנמר האסיאני.

בשלהי אוקטובר ונובמבר השנה, כתוצאה ממזג האוויר ההפכפך, מצאה עצמה מועצת גן יבנה מתמודדת ביתר שאת עם מפגעים דגירת יתושים מסוג הנמר (הטיגריס) האסיאני. בהמשך אף התקבלה הודעת משרד הבריאות לפיה בגן יבנה מתגוררים שני תושבים שלקו בקדחת הנילוס המערבי, במקביל לפרסומים על מקרים נוספים שאותרו ברחבי המדינה.

יתוש הנמר האסיאני שידוע כמעביר מחלות מסוימות, שבחלקן מסוכנות לאדם, דוגר במקווי מים קטנים מאד, שמצויים פעמים רבות בשטחי הפרט, כצמחים חלולים, כוסיות וכיו"ב באלו, מתקשה הרשות במיוחד לטפל.

"התמודדות עמו מסובכת וכרוכה בעלויות כספיות הכוללות, בין היתר, הסברה מאסיבית לתושבים, ניטור מקומי של המפגע, ריכוז נקודות הניטור, טיפול והדברה מידיים", מסביר ראש המועצה.

לפיכך נפגש עם מספר חברות המתמחות בהדברה ואף טוענות לפיתוח אמצעים לדחיית היתוש, אלא שהצעות המחיר נאמדות במאות אלפי שקלים לשנה.

"לאור האמור, אני סבור שרק התגייסות ארצית להתמודדות עם המין הפולש המזיק תביא להדברתו, והבעייה רק תלך ותתעצם אם לא יינקטו צעדים מידיים. בנסיבות אלו אני פונה ומבקש הקצאת תקציב מיוחד, וקורא למשרד להגנת הסביבה לפרסם קול קורא מתוקצב לנושא זה. בנוסף אני סבור שהמשרד חייב לפתוח במסע הסברה כלל ארצי, במקום שנושא ההסברה וגיוס הציבור יוטל לפתח הרשויות המקומיות", מסכם דרור אהרון את פנייתו.

השבוע התקבלה התייחסות ד"ר אורי שלום, מנהל אגף בקרת חומרי הדברה ומזיקים במשרד להגנת הסביבה. בתשובתו מציין ד"ר שלום כי במסגרת דיונים מפורטים על תכניות העבודה במשרד להגנת הסביבה עלו גם הנושאים החשובים שהעלית במכתבך. עלות ההיקף התקציבי למשימות שהוזכרו, פרסום ארצי וסיוע לרשויות) הוא גבוה מאד ועשוי להגיע ל-5-10 מלש"ח לשנה. בימים הקרובים תקבע הנהלת המשרד המשאבים שיוקצו לכל נושא ונושא במשרד, כולל נושא זה, ובהתאם לכך נוכל לפעול בנושא".

דרור אהרון, ראש המועצה מסכם: "אני מבקש להיות אופטימי בנושא זה, ולקוות שמשרדי הממשלה – המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות, אף ישכילו לאגם ביניהן משאבים. עם זאת לצערי, זה תחום נוסף שמדינת ישראל ממשיכה לגלגל לפתחן של הרשויות המקומיות, אלא שהפעם אנו עוסקים בנושא שיש לו השלכות ברורות על בריאות הציבור".