בית ספר יסודי שישי יוצא לדרך

8/01/2016
בית ספר יסודי שישי יוצא לדרך (הגדל)

הונחה אבן פינה לבית ספר יסודי שישי בגן-יבנה, בטקס חגיגי שמסמל את העלייה על הקרקע והתחלת העבודות.

הטקס התקיים במעמד ראש המועצה דרור אהרון, סגן ומ"מ ראש המועצה עו"ד סביון יניב, רב הישוב הרב משומר צוברי ורבנים נוספים, מנהלי בתי ספר בישוב, מנהלי מחלקות ועובדי מועצה וכן נציגי החברה הקבלנית שתקים את בית הספר.

את הטקס פתח ראש המועצה דרור אהרון בהתרגשות: "זהו ביה"ס היסודי השלישי שאני מקים ממש מהבסיס. אנו מחויבים לתת מענה להתפתחות הישוב ולהקדים מוסדות חינוך וציבור רבים ומשמעותיים ככל האפשר".

רב הישוב, הרב משומר צוברי בירך את הנוכחים בשנים רבות וטובות של עשייה בשירות הציבור.

רב השכונות, הרב דוד הכהן, קרא פרק תהלים והתייחס למעמד המיוחד של תהליך בנייה ויציקת יסודות איתנים במסגרת שתקנה חינוך ודעת, חיבור לשורשים וזיקה ערכית.

רב חב"ד הרב שניאור קורנט קרא באוזני הנוכחים את נוסח מגילת היסוד.

בסיום החלק הטקסי הוזמנו הנוכחים לחתום על המגילה שנטמנה  בהתאם למסורת, בבור עמוק באדמת האתר לציון "אבן הפינה".

מבנה בית הספר תוכנן על ידי גידי פובזנר, האדריכל שאחראי לתכנון בתיה"ס  אהוד מנור, אילן רמון ונעמי שמר שבגן יבנה.

בהקמת שלב א' של ביה"ס יושקעו קרוב ל-5.5 מליון שקלים.

ממועצת גן יבנה נמסר כי בניית ביה"ס ופתיחתו כבר בשנת הלימודים הבאה, תיתן בטווח מיידי רווחה לבתי הספר היסודיים הנוספים בישוב, ובהמשך  -  מענה להתפתחות העתידית של גן יבנה.