הופקדה תכנית מועדפת לכ-1600 יחידות דיור בגן יבנה

24/11/2015
הופקדה תכנית מועדפת לכ-1600 יחידות דיור בגן יבנה (הגדל)

ביום ראשון שעבר הופקדה תכנית מועדפת לדיור תמל/1003 (גן יבנה מערב) ל- 1,622 יחידות דיור על אדמות בבעלות מינהל מקרקעי ישראל. בין מרכיביה: 20% לבני המקום, פתרונות חדשים לסוגיות תחבורה, תעסוקה ותשתיות בגן יבנה

מימוש התכנית שאושרה מתארית בשנת 2001, נבלם על ידי המועצה המקומית עד לייצוב גן יבנה והשלמת פערי תשתית משמעותיים בין הישוב הישן לחדש.

בעקבות הקמת הותמ"ל - הוועדה לקידום מתחמים מועדפים, כגוף תכנון ארצי חדש ורב סמכויות, שגובר על גופי תכנון אחרים במדינה ופועל בסדר זמנים מקוצר לתת פתרונות למצוקת הדיור במדינה, התקבלה בסוף 2014 הודעת המדינה על כוונות למימוש שטחים בבעלותה בתחומי גן יבנה.

ראש המועצה דרור אהרון פנה לשרי האוצר והפנים, מנכ"לית משרד הפנים ויו"ר הועדה לתכנון מתחמים למגורים, למנכ"ל "דירה להשכיר" ומ"מ מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, בדרישה למעורבות מלאה של הרשות המקומית בתהליכי התכנון. "עמדתי על כך שהתכנית  תקודם, רק אם ייכללו בה דרישות מהותיות לגן יבנה, תוך שאני רותם את  כל ניסיוני כאיש תכנון עירוני", מציין ראש המועצה.

התכניות שיצאה להפקדה השבוע כוללת מרכיבים משמעותיים מאד מבחינת גן יבנה, שלא הופיעו בתכנית המקורית.

ביניהם:

• דיור לזוגות צעירים והקצאת 20% לבני גן יבנה.
  • תכנון וביצוע כביש גישה צפוני וחיבור לכביש בינעירוני מס' 42  ולמחלפון לכביש 4 לתחנת הרכבת המתוכננת באיזור מחלף אשדוד, והתווית מערכת דרכים פנימית
  •  הורדת צפיפויות בינוי כך שבמרכז התכנית בנייה צמודת קרקע תואמת למרקם הקיים בגן יבנה והורדת גובה הבניה המתוכנן  ל-4 קומות+ 2 כאופציה,  שהורחקו לשולי התכנית  במקום 8 ואף 12 קומות.
  • הכללת 240 יח"ד במסגרת דיור מוגן, כפיתרון לאוכלוסייה מתבגרת ואמצעי תכנוני להורדת צפיפויות בינוי.
  • פארק עירוני ושבילי אופניים, כמו גם אצטדיון כדורגל חדש.

"בנוסף, תמורת קידום התכנית מרמה מתארית למפורטת ומתן היתרי בנייה – יאושרו גם איזורי תעסוקה ותעשייה נוספים", מסביר ראש המועצה דרור אהרון. בחרנו להיות שותפים מעורבים עם המדינה כדי למקסם הזדמנויות לטובת קידום גן יבנה ולהבטיח שצרכיה המשמעותיים ביותר יובטחו כתנאי סף לפני מימוש כל תכנית למגורים".