שירותי כבאות - זמינות ומיידיות

24/11/2015
שירותי כבאות - זמינות ומיידיות (הגדל)

מאמצים נושאים תוצאות: קריאות חירום בגן יבנה נענות תוך דקות.

ביום חמישי האחרון הוזנקו כבאית וניידת סיור לגן הילדים "רקפת" שבדרך קנדה בגן יבנה. זאת לאחר שגלאי עשן שמותקן בגן החל להתריע, והפעיל מערכת חיוג אוטומטי ל-102 ולמוקד האבטחה שבשירות מועצת גן יבנה.

בדיקה בתחומי הגן העלתה שהגלאי החל לפעול לאחר שמספר פרוסות לחם נחרכו במטבח.

גננת "גן רקפת" יפית נמי ציינה שהופתעה כמה מהר הגיעו צוותי הכיבוי וניידת הסיור. "אמנם לא היה צורך, אך הם פעלו בצורה יוצאת דופן. הקפידו להיכנס לתוך הגן, לבדוק את תקינות הגלאי וסביבותיו.

בנוסף לא היססו להתעכב ולפתח שיחה עם ילדי הגן, כדי להסביר מה עשו במקום".

במקרה שני שאירע ביום ראשון השבוע, הגיעו צוותי הכיבוי תוך דקות ספורות לבדוק ולהגיש עזרה למכונית שעלתה באש בחניית קניון "פרנדלי".

ראש המועצה דרור אהרון, מצא לנכון להודות למפקד תחנת הכבאות בגן יבנה, להב סטיב נוריאל תורג'מן וצוותו.

"השקענו מאמצים רבים בהקמת מתחם שירותי ביטחון והצלה – מד"א, משטרה וכבאות. התוצאות מדברות בעד עצמן. תמיד בירכנו וקיווינו שלא נזדקק לשירותי חירום והצלה, אך הזמינות בתחומי גן יבנה והמענה המהיר והמיידי שהם מספקים, ראויים לשבח. אני משוכנע שעוד יסייעו רבות להציל חיים ולמנוע פגיעה ברכוש ובנפש".