באו ללמוד

24/11/2015
באו ללמוד (הגדל)

משלחת נציגי תנועות נוער וארגונים מצ'כיה הגיעה ללמוד מגן יבנה על פעילות הרשות המקומית לעידוד מעורבות חברתית בקרב בני נוער.

ביקור המשלחת התקיים במסגרת יוזמות מועצת תנועות הנוער הארצית בישראל וביקורי גומלין שזו מקיימת עם ארגוני גג של תנועות נוער ברחבי העולם.

ביקור המשלחת הצ'כית בגן יבנה תואם במקביל ליריד חשיפת תנועות וארגוני הנוער בישוב, כדי שיוכלו לפגוש נציגים רבים ככל האפשר ולחוות הפעלות מהן נהנו עשרות ילדים, בני נוער והורים מתעניינים.

בליווי נציגת מועצת תנועות הנוער הארצית, נועדו חברי המשלחת עם ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, מנהלת המתנ"ס אורית גוטמן, מנהלת מדור הנוער, מאיה ברנר, ונציגי תנועת "הנוער הלאומי", עבורם ביקור המשלחת הצ'כית מהווה ביקור גומלין.

הצדדים הציגו את עצמם ואת הארגונים והתנועות שהם מייצגים.

בקצרה למדו על גן יבנה שמאופיינת בחתך אוכלוסייה בין הצעירים בישראל.

"מכאן הצורך והדגש הרב שאנו שמים על קידום תנועות נוער בגן יבנה ועל תמיכה בהן", הסביר ראש המועצה. "ילדים שגדלים לתוך תנועת נוער, לומדים מגיל צעיר מהי מעורבות חברתית, מהי נתינה ומה חשיבותם של ערכים. תנועת נוער מקרבת בין ילדים, מסירה מחיצות וככלל, מצמיחה בוגרים חברתיים יותר", אמר.

נציגת מועצת תנועות הנוער הארצית ציינה את מעורבותו יוצאת הדופן של ראש מועצת גן יבנה בנושא קידום תנועות הנוער, בזכותה הוענק לו "אות ראש הרשות המצטיין".

נציגי המשלחת ציינו כי למרות מרחק ושוני תרבותי, קיימים מכנים משותפים רבים מאד במטרות ויעדיהם של גופים שתכליתם קידום והטמעת ערכים בקרב בני נוער.