מפגש מחשמל

24/11/2015
מפגש מחשמל (הגדל)

גן יבנה תחובר לקו מתח חדש מכיוון אשדוד, להזנה נוספת של צפון ומרכז הישוב, וגיבוי לתקלות בחלקים נוספים –

כך על פי עדכון מנהל חברת החשמל אזור אשדוד לראש מועצת גן יבנה.

ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון נועד עם גורמים בכירים מטעם חברת החשמל: בן ציון מיכאלי מנהל אזור אשדוד, כנאפו ג'אק סגנו ואלבז בנימין, מהנדס האזור, לישיבת היערכות ותיאום.

בישיבה נכחו גם סגן ומ"מ ראש המועצה עו"ד סביון יניב, ומהנדס המועצה שלמה לבינר.

ראש המועצה ביקש הבהרה לשיבושים באספקת החשמל שבקיץ אפיינו בעיקר את צפון הישוב, ולעומתם אירועי הגשם האחרונים שהביאו לשיבושים במרכז ומזרח הישוב.

נציגי חברת החשמל הבהירו שהסיבה המרכזית לשיבושים שאירעו בעקבות אירועי הגשם האחרונים, היתה פגיעת עצים בקווי מתח עיליים. הפיתרון היחיד, כך הסבירו, הוא גיזום מבוקר בקרבת קווי חשמל.

היות שכל פעילות מסוג זה, המתבצעת בקרבה לקווי מתח, הינה באחריות חברת החשמל ובאמצעותם בלבד, ביקש ראש המועצה שהפעולה תושלם כבר בימים הקרובים.

לגבי השיבושים שאפיינו את צפון הישוב, עדכן מנהל האזור, בן ציון מיכאלי, שחברת החשמל מתכוונת לבצע קו מתח נוסף מכיוון אשדוד. קו זה יזין את צפון גן יבנה וייתן גיבוי נוסף במקרים של תקלות.

הנוכחים בירכו על שיתופי הפעולה הפוריים לאורך השנה והודיעו על כוונותיהם לקיים ישיבות המשך לחיזוק הממשקים המקצועיים והגברת התיאום בין מחלקות ההנדסה, המוקד העירוני והתחזוקה לבין חברת החשמל, וגורמי חוץ נוספים בתחומי התכנון והתשתיות.