מחזור מותיר חותם

24/11/2015
מחזור מותיר חותם (הגדל)

ביום  ו'  האחרון  הגיעו בוגרי מחזור  ב' של  ביה"ס אורט ע"ש נעמי שמר לטקס " השארת חותם ", מסורת שהחלה בשנה שעברה עם בוגרי המחזור הראשון ובאה לבטא באופן מעשי תחושות של שייכות והוקרת תודה מצד הבוגרים והוריהם, כלפי בית הספר.

הדרך בה כל מחזור יותיר את חותמו הממשי בבית הספר נבחרת עצמאית על ידי התלמידים עצמם.

אם בשנה שעברה נבחרה נטיעה של עצי זית, הרי שהשנה החליטו בוגרי מחזור ב' לטפח את אחת החצרות, על ידי הקמת פינת נוי, בנויה של ספסל מעוצב ולצדו עץ תפוז.

"את התפוז שתלנו בעציץ עץ גדול, לביטוי הקשר לפרדסי גן יבנה בראשית דרכה, שגם מופיעים על סמל הישוב. הספסל מדגיש בעינינו את החיבור והשייכות שבין אדם לאדמה ולמקום" – הסבירו הבוגרים.

על צורת הספסל הייחודית ששני קצותיו פונים זה לעבר זה, הם מסבירים שעוצב כדי לעודד הידברות בין היושבים עליו. "ספסל הוא בדרך כלל מאורך. חשבנו ליצור משהו מעט שונה – כך שגם מי שיושב על הספסל יוכל לעמוד בקשר עין ושיח עם מי שלצדו".

בטקס השתתפו ראש המועצה דרור אהרון , יו"ר הנהגת ההורים מירב נחמיאס ונציגי הנהגת ההורים .

ראש המועצה בירך את הבוגרים וציין כמה הוא גאה בדרך בה בוחרים בוגרי ביה"ס להשאיר את חותמם. "זו  דרך יצירתית שמבטאת את נתינה שבית הספר הטמיע בכם. החותם שאתם מותירים - יופיו בכך שימשיך לשמש את תלמידי בית הספר שבאים אחריכם".