זה הכל ספורט

24/11/2015
זה הכל ספורט (הגדל)

זה הכל ספורט

אנחנו במועצה המקומית גן יבנה מאמינים שקיום אורח חיים בריא מגיל צעיר תורם לשלמות הגופנית והנפשית. מכאן שככל שמטמיעים עקרונות של פעילות גופנית ותזונה נכונה, ומאמצים עקרונות אלו בשלב מוקדם יותר בחיים, הם הופכים לחלק בלתי נפרד מעולמו של הילד.

על בסיס רציונל זה בנתה מחלקת הספורט במועצה המקומית גן יבנה את תכנית העבודה לשנת הלימודים הנוכחית. במסגרתה מתקיים השבוע "שבוע ספורט" בכל בתי הספר היסודיים.

הפעילות מתקיימת בכל בתי הספר במשך יום אחד השבוע, ומשתתפים בה כלל התלמידים – מכיתה אלף ועד ו'.

את הפעילות מקיימת חברת "סוויץ' אקטיב", בתקצוב מיוחד של המועצה המקומית ומשרד התרבות והספורט.

הפעילות מתקיימת בכל בית ספר בשני סבבים באותו יום, כדי להבטיח שכל ילד יזכה לעבור בכל תחנות הפעילות המגוונות: שקי איגרוף, תיפוף על כדורי פיטבול, בודי-פאמפ, מדרגות, מתנפחים.

לשלל האטרקציות ומתקני הספורט התווספו הפעלות בנושא תזונה ותכנים מותאמים לתכניות משרד החינוך ומשרד הבריאות.

מסבירה מיכל שלומי, מנהלת מחלקת הספורט במועצה: "ליום אחד החלטנו להפוך כל בית ספר יסודי למגרש פעיל מלא בהפתעות ובמתקנים מדליקים, מותאמים לגיל התלמידים ויכולותיהם.

התלמידים הוכנו לקראת ההשתתפות בפעילות, כדי שיבינו טוב יותר שלא מדובר בעוד יום של כיף בלבד, אלא בפעילות שמשלבת ספורט, תזונה וחינוך לחיים בריאים יותר".

ראש המועצה דרור אהרון: "אורח חיים בריא פירושו אימוץ התנהגויות אשר תורמות לבריאות הכללית והופכת אותן לדרך חיים, לחלק משגרת היומיום. היות שילדים הם השגרירים הטובים ביותר, מצאנו לנכון לאגם משאבים ולגייס תקציבים כדי לקיים את הפעילות המיוחדת בבתי הספר היסודיים. זאת במקביל להגדלה המשמעותית שביצענו בפעילויות הספורט השנה וקיום שורה ארוכה של אירועים עממיים ותחרותיים לכל הגילאים".