הדרך לאקדמיה עוברת במועצה

30/10/2015
הדרך לאקדמיה עוברת במועצה (הגדל)

כחלק מחזון ומדיניות להצמיח בוגרים איכותיים מתוך גן יבנה, ולסייע בהסללת עתידם, מעודדת המועצה המקומית את היציאה ללימודים אקדמיים, בין היתר על ידי חלוקת מלגות שנתיות  לסטודנטים שלומדים במוסדות להשכלה גבוהה.

בטקס חגיגי שנערך באולם המתנ"ס במעמד ראש המועצה דרור אהרון, סגנית ראש המועצה מחזיקת תיק החינוך ירדנה אוקמן, חבר המועצה מחזיק תיק הנוער אילן רביבו, ומנהל מחלקת החינוך רחמים שרים, הוענקו מלגות כספיות בסכום מצטבר של כ-150 אלף שקלים ל-260 סטודנטים בני ובנות גן יבנה, שלומדים במוסדות להשכלה גבוהה.

מועצת גן יבנה מחלקת מלגות לסטודנטים מזה עשר שנים רצופות. משנה לשנה ניכר גידול במספר הסטודנטים אשר לומדים במוסדות להשכלה גבוהה ופונים למועצה.

השנה החליטה המועצה לעודד תרומה והתנדבות לקהילה בפרוייקט פר"ח, באמצעות הענקת מלגה מוגדלת.

ראש המועצה דרור אהרון ציין שהענקת המלגה היא אות הערכה לסטודנטים.

"אנו מבקשים לעודד ולתמוך בכם בדרככם לרכוש השכלה גבוהה. לא מובן מאליו שמלגות מוענקות 10 שנים רצופות. זהו דבר שגם רשויות חזקות ומבוססות יותר לא בהכרח עושות, אך לנו זו דרך ואנו מאמינים שתפקידנו לסייע לצעירים לבסס את עתידם ולהוות גורם משמעותי בחברה. לשם כך אנו מטפחים את מערכת החינוך מהגיל הרך. לשם כך אנו מעודדים את הבוגרים לבחור במסלול על-תיכוני, שהוא מפתח ומנוף למוביליות חברתית".

הוסיף ראש המועצה ואמר לנוכחים: "אנו נמשיך להשקיע בכם ככל שיש לאל ידינו, שכן העתיד טמון בכם. המלגה היא השקעה קטנה שנועדה לסייע לכם לצלוח בהצלחה את תקופת הלימודים".

מנהל מחלקת החינוך רחמים שרים, הודה לראש המועצה על הדאגה לסטודנטים והצבת נושא הצעירים במקום משמעותי בסולם העדיפויות.