הבנק נשאר

30/10/2015
הבנק נשאר (הגדל)

נתונים שהעמיד ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון בפני הנהלת בנק הפועלים, מובילים לביטול החלטה לסגור את הסניף הישוב.

דרור אהרון: "בנק הפועלים השתכנע שנכון להמשיך לכרוך את עתידו עם התפתחותה של גן יבנה. זהו צעד נכון מבחינת הבנק, בשורה טובה לרשות וחשובה לציבור התושבים".

לפני חודש נודע באורח בלתי רשמי במועצת גן יבנה, על כוונת הנהלת בנק הפועלים לסגור את שערי הסניף המקומי לקראת דצמבר השנה.

ראש המועצה דרור אהרון קיבל את הדברים בהחלטה נחושה לפעול למול הבנק בשם המועצה המקומית כלקוח הגדול ביותר של הבנק, ובשם תושבים רבים, בעיקרם מבוגרים, שפנו והציפו בפניו את הקושי.

לאחר שפנה בכתב ליו"ר ומנכ"ל הבנק, זומן לישיבה עם סמנכ"ל הבנק אריק פינטו ומנהל אגף הקמעונאות גולן שרמן, שהתקיימה ביום ראשון שעבר. בישיבה אמר להם שהוא סבור כי בשלב קבלת ההחלטות, לא עמד לנגד עיניהם מלוא המידע, וכי הוא חושש שההחלטה התקבלה באורח שרירותי, כחלק מצעדי חיסכון בהם נוקט הבנק בכל רחבי הארץ.

בסיכום הישיבה הוחלט שהמועצה תמציא לבחינת הבנק נתונים נוספים.

הנתונים הומצאו לבנק תוך יום, ביניהם סטטוס תכניות בינוי תקפות ובתהליכי אישור שונים, תכניות לביסוס עוגנים כלכליים מהותיים כגון איזורי תעסוקה, מסחר ותעשייה, לצד מגורים. פורטו מיזמים מניבים שונים שיצריכו ליווי פיננסי, ופתרונות תחבורתיים שישפיעו על נגישות הישוב וצריכת שירותים על ידי ישובי הסביבה. עוד הומצא מידע בדבר מהלכי משרד הפנים לשינוי מעמדה המוניציפלי של גן יבנה, הקמת חברה כלכלית וועדה עצמאית לתכנון ובנייה.

בתחילת השבוע עדכן גולן שרמן מנהל אגף הקמעונאות בהחלטת הנהלת הבנק להיענות לבקשת המועצה להקפיא הליכים, ולהמשיך במתן שירותי הבנק כסדרם.

"בזכות ראייה עתידית של מגמות ההתפתחות של גן יבנה, הוכחנו שיש הצדקה להמשך פעילות הבנק בישוב", מסכם ראש המועצה דרור אהרון בסיפוק.

"אני שמח על הנכונות והפתיחות של בנק הפועלים לבחון את הנתונים ולחזור בהם מההחלטה. אני מברך על כך שהבנק השכיל לראות את הדברים מתוך ראיה כלכלית ויחד עם זאת הפעיל את הלב וראה לנגד עיניו את טובת האוכלוסייה המבוגרת, שאינה נגישה בנקל לישובים אחרים או לשירות דיגיטלי".