חדש בגן יבנה: פורום משפחות מיוחדות

30/10/2015
חדש בגן יבנה: פורום משפחות מיוחדות (הגדל)

נקודת פתיחה משמעותית בפעילות למען משפחות מיוחדות בגן יבנה: הקמת פורום חשיבה ופעולה משותף להורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים בישוב.

כ-30 הורים למשפחות מיוחדות השתתפו במפגש ראשון מסוגו ביום שלישי שעבר, פרי יוזמתה של קבוצת מנהיגות הורים יישובית שפועלת בחסות ארגון "קשר" ובשיתוף, תמיכה וגיבוי של המועצה המקומית, מתנ"ס גן יבנה וארגון אקים.

המפגש נועד להיכרות בין ההורים לבין עצמם ובינם לבין המערכות, להקשבה ולהצגת הפעילות שנעשתה עד כה בישוב.

את הערב פתחה שרה משה, חברה בקבוצת המנהיגות, ששיתפה את האורחים במסעם המחודש של ההורים לרווחת הילדים בעלי הצרכים המיוחדים.

ראש המועצה דרור אהרון שבירך על העשייה, התייחס לאתגרים עמם מתמודדות המשפחות מיום שהילד המיוחד נכנס לחייהן, עבורן אם היום יום מורכב, הרי שמצבי חוסר יציבות בטחוני קשים פי כמה וכמה.

ראש המועצה ציין את רצון המועצה לתמוך במשפחות ולייחד פעילות להן ולילדיהן, באמצעות איגום משאבים והפניית תקציבים לטובת פיתוח תוכניות ייעודיות.

במהלך הערב נערכה היכרות בין הנוכחים, הוצג חזון המנהיגות והתנהל שיח פתוח של הורים כדי לאפיין אותם וליצור מיפוי צרכים ראשוני. יצירת קהילת הורים והקמת מרכז ידע והכוונה, הקמת מסגרות לימוד מיוחדות (מעון, גן וכיתות תקשורת), נגישות למתקני משחקים, חונכות אישית לילדים, הדרכה לסייעות ולצוות החינוכי, הקמת מסגרות תעסוקה, שילוב בתנועות נוער ועוד - הם בין הנושאים שעלו בקרב ההורים.

שרון מישקובסקי, מנהלת סניף "קשר" תל אביב והמרכז, הציגה את פעילות הארגון, מודל הובלת השינוי על ידי הורים ואת רשת קבוצות המנהיגות ברחבי הארץ. שירלי פלוט, רכזת סנגור קהילתית הציגה את עמותה ואת תפקידה בקהילה.

אורית גוטמן, מנהלת מתנ"ס גן יבנה, ציינה כי המתנ"ס פתח את שעריו והחל לפעול לטובת שילוב בחוגים, הנגשה, הדרכה ומתן מענים בהתאם לצורך. כמו כן, אלי רבלין, לשעבר מנכ"ל בית הגלגלים הצטרף לצוות המתנ"ס ומשמש כרכז נגישות.

דברים נישאו גם מפי מנהל המחלקה לשירותים חברתיים, גבי גולדשטיין, אשר הציג את המחלקה בישוב ועדכן את קהל ההורים בנושא מועדון הפנאי שיופעל על ידי אקים; ועו"ס מירה ערד, מרכזת נושא צרכים מיוחדים ברווחה. בסיום הערב הוקרא קטע מרגש על ידי שולמית קמין, חברה במנהיגות.

לסיכום, כשלב ראשוני נדרש להכין תוכנית עבודה רוחב בנושא שתוגש לצורכי תיאום ותקצוב.

ליצירת קשר עם נציגות ההורים:

סברינה סלזניאק 054-4935336

שרה משה 050-7218832