שיעורי נשירה ממערכת החינוך - מהנמוכים במדינה

30/10/2015
שיעורי  נשירה ממערכת החינוך - מהנמוכים במדינה (הגדל)

תעודת הצטיינות לגן יבנה, שמדורגת במקום השני בארץ בשיעורי הנשירה הנמוכים ביותר – 2.7 תלמידים לכל אלף – כך על פי דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהופק עבור המועצה לשלום הילד, שהתפרסם השבוע בעיתון "ידיעות אחרונות".

במחלקת החינוך במועצת גן יבנה, שקיבלה את הנתונים, מביעים סיפוק וגאווה: "אנו גאים בנתונים מרשימים אלו. כמובן שהם מלמדים על איכות האוכלוסייה, אך בד בבד – על השקעה חסרת פשרות במערכת החינוך, ליווי ומעקב אחר כל תלמיד", נמסר ממחלקת החינוך.

בגן יבנה שני בתי ספר תיכוניים, בהם לומדים בשנת 2015 כ-2200 תלמידים מגיל חטיבה ועד י"ב. בבתי הספר מבצעים צעדים מובנים לזיהוי מוקדם של צורכי התלמידים, איתור בעיות וטיפול מותאם בהתאם לצורך, בשאיפה לתת מענה לכל סוגי התלמידים במסגרת בתי הספר שבגן יבנה.

הקמת כיתות חינוך מיוחד בחטיבות העליונות, ופתיחת מגמות לימוד מגוונות שלא היו בעבר, הם בין הפתרונות שניתנו כחלק ממדיניות מוצהרת של הרשות המקומית לספק לכמה שיותר תלמידים מענים בתחומי הישוב.

במקביל נעשה שימוש בתכניות התערבות ועיצוב התנהגות, מיפוי סדירויות ומיפוי לימודי. אלו מאפשרות יצירה של תכנית ליווי אישי לכל תלמיד, ושיח פדגוגי ומקדם שבוחן באופן קבוע לאן הוא רוצה וצריך להגיע, ומה נדרש ממנו כדי לעשות כן.

מבתי הספר נמסר כי בכל מקום בו ההורים שותפים ומשתפים פעולה בקידום ילדם, סיכויי ההצלחה גוברים.

ראש המועצה דרור אהרון מסכם: "בגן יבנה מערכת חינוך בעלת אמירה ברורה ונחושה: לספק לכל ילד את המסגרת המתאימה והתומכת בתוך בתיה"ס שלנו, ע"י תקצוב ייעודי, הקצאת כח אדם ופתיחת כיתות מיוחדות בתיכונים.

לאלו מתווספים מעקב אישי יומי ורצוף באמצעות מחלקת החינוך, הביקור הסדיר, השירות הפסיכולוגי ובתי הספר בדיאלוג ישיר מול ההורים. התוצאות מדברות בעד עצמן לאורך זמן ומתבטאות ביציבות שיעורי הבגרות ואחוזי הגיוס הגבוהים בכל קנה מידה"