אורח חיים מקריים

אורח חיים מקריים (הגדל)

הסתיים מחזור ראשון של קורס "משפחות ירוקות" בגן יבנה. נציגי המשפחות מבטיחים: "את כל מה שלמדנו ואנו כבר מיישמים בהצלחה בבית, נמשיך להעביר הלאה בתוך הקהילה המקומית".

מה המכנה המשותף לעובד בנק וגמלאית הביטוח הלאומי, אחות בחברת תרופות ומרצה באוניברסיטה, עובדת סוציאלית בפנסיה, עוסקת ברפואה משלימה, איש מערכות מידע, מורה בהווה ומורה בדימוס?

כולם בוגרי המחזור הראשון של קורס המשפחות הירוקות שפתחה המועצה המקומית גן יבנה השנה בתמיכת המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד –חבל יבנה.

במהלך עשרה מפגשים הרחיבו המשתתפים את הידע שברשותם במגוון תחומים שכולם נוגעים לאורח חיים מקיים וסביבה ירוקה וחסכונית יותר – החל בצריכת החשמל והמים בתחומי הבית, צרכנות נבונה, שימוש חוזר ומיחזור, גינון מקיים, ניצולת נכונה של הגינה הפרטית לצורך גידול ירקות ופירות וצמחי תבלין, שימוש בחומרים טבעיים ליצור חומרי ניקיון ותכשירי קוסמטיקה ועוד.

בלימודים שולבו הרצאות פרונטליות באמצעות חברתRE3 , סיורים וביקור בחווה אקולוגית.

בנוסף להשתתפותם בקורס נדרשו החניכים להוציא לפועל פרוייקט קהילתי משותף. לאחר דיונים ושיקולים שונים החליטו שבמסגרת פסטיבל המחול שהתקיים בגן יבנה בחול המועד סוכות יקימו דוכן גינון קהילתי. במסגרתו חילקו זרעים ושתילים רכים של ירקות, דוגמאות למצע גרוס לחיפוי אדמה גרוס ודשן ביתי, והדגימו לילדים יצור של עציצי פתיל חסכוניים.

ביום רביעי האחרון התקיים המפגש המסכם של הקורס, במעמד ראש המועצה המקומית גן יבנה דרור אהרון, מנכ"ל RE3, יונתן טומקינס, ומנהלת תחום הדרכה וחינוך באיגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד חבל יבנה, מרב יגר.

הנוכחים הודו בחום לראש המועצה על הזדמנות יוצאת הדופן ללמוד ולרכוש כלים וידע רב. "אנחנו לא נפרדים כאן", הבהירו. "הפכנו לקבוצה לכל דבר ועניין ואנחנו נשמח להמשיך ולקדם את נושא הפעילות המקיימת בגן יבנה".

מרב יגר בירכה את הנוכחים בשם ד"ר ענת רוזן, מנכ"לית איגוד ערים לאיכות סביבה. יחד עם שמעונה פרידמן, מדריכת הקורס, ציינו שהקורס הנוכחי שנפתח בגן יבנה הגיע להישגים יוצאי דופן, בזכות החניכים כמשאב האנושי, אך גם בזכות מעורבותה הרבה של הרשות המקומית.

ראש המועצה דרור אהרון בירך את הנוכחים, ציין את פעילותם והבטיח כי המועצה תמשיך לשתף פעולה בקידום יוזמות דומות, בעזרת אילן רביבו, חבר המועצה המחזיק בתיק איכות הסביבה, מערכת החינוך ומחלקת שפ"ע.

"נשקול באהדה כל רעיון שיוגש כתכנית מפורטת, אם ניווכח בערכה הקהילתי והמקיים. נשמח לגייס לעזרתנו את איגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד חבל יבנה, עליו אנו נמנים", סיכם ראש המועצה.

בתוך כך נמסר שהמועצה ממתינה לאישור המשרד להגנת הסביבה לתקצוב קורס דומה נוסף. במידה ויאושר, ייפתח במתכונת דומה במהלך שנת 2016.

משפחות ירוקות בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/117025638650787/?fref=ts