מפקדי משמרות הזה"ב -

מפקדי משמרות הזה"ב - (הגדל)

כנס מפקדי משמרות הזה"ב שהתקיים בגן יבנה בשבוע שעבר – הזדמנות לרענון נהלים בתחילת שנת לימודים ועידוד מנהיגות צעירה בקרב תלמידי כיתות ו'.

השנה הוחלט בגן יבנה לקיים את כנס מפקדי משמרות הזה"ב סמוך להתחלת הפעלתן, מיד לאחר שובם של התלמידים מחופשת חגי תשרי הממושכת.

מפקדי המשמרות התכנסו בשבוע שעבר בספריית ביה"ס הממ"ד סיני – כ-25 תלמידים מקרב שכבות ו' שנבחרו לשמש כמפקדי משמרות הזהירות בדרכים.

זאת במסגרת כנס הדרכה שאורגן על ידי מחלקת החינוך, מטה הבטיחות בדרכים במועצת גן יבנה ורס"ב עמיעד וינקלר, ראש צוות זה"ב ימת"א לכיש.

מטרת כינוס מפקדי המשמרות לרענן ידע ומיומנויות בקרב התלמידים, לטפח מנהיגות צעירה בתחום הבטיחות בדרכים ובעיקר – להביע הערכה לפעילותם החשובה של מפקדי משמרות הזה"ב.

במהלך הכנס הוקרנו לתלמידים סרטים ומצגות בנושא זהירות בדרכים, ויחד פיתחו דיון בדבר תפקידם, תחומי אחריותם, אמצעים שעומדים לרשותם ואתגרים שונים בהם הם עשוים להיתקל.

בדברי הפתיחה בירך ראש המועצה דרור אהרון את התלמידים והדגיש את האחריות הרבה שעל כתפיהם. "נבחרתם לתפקיד זה משום שמאמינים בכם וביכולותיכם. נהגים אמורים לכבד את האפוד הצהוב שאתם וחברי החוליות לובשים במשמרותיכם. ידוע היטב שבמקומות בהם יש משמרות זה"ב, מעברי החציה בטוחים הרבה יותר לילדים", ציין ראש המועצה.

ראש המועצה הרחיב וביקש מהתלמידים לשמש עיניים נוספות בקרבת בתי הספר, ולא להסס לדווח על צורך לתקן סימוני כבישים, תקינות תמרורים, הפרעה לשדה הראיה ועוד.

רס"ב וינקלר שיבח את חמשת בתי הספר היסודיים בגן יבנה, שכל אחד מהם מעמיד את החוליות וממנה מורים אחראים להפעלת המשמרות בקרבתם.

וינקלר ציין שעל מפקדי המשמרות להתגאות במינוי שקיבלו ולהסביר לעמיתיהם את מידת האחריות בה הם נושאים.

בסיום הכנס הוענקו לתלמידים כובעים זוהרים, כאות הוקרה על פעילותם וכמובן - להגברת הניראות והבולטות בשטח.