פתחנו שנה

21/09/2015
פתחנו שנה (הגדל)

אלרגיה למזון יכולה בנקל להפוך תוך דקות למצב מסכן חיים.

שנת הלימודים בגן יבנה נפתחה בכנס צוותי החינוך והדרכה להגברת מודעות, הרחבת בסיס ידע ושיפור מיומנות הטיפול  כאשר נתקלים בתגובה אלרגנית.

ביום חמישי האחרון השתתפו מאות גננות, סייעות, מורות, מנהלי בתי ספר ותושבים מגן יבנה ומחוצה לה במפגש ראשון מסוגו שהתקיים תחת הכותרת "מודעות, ידע ומיומנות".

המפגש רב המשתתפים יצא לפועל בעקבות פניית תושבת הישוב, אודליה אלבו, אל ראש המועצה.

לאודליה ילד בן 9, אלרגי  חריפה לבוטנים. חשיפה אליהם אפילו בהרחה, עלולה להביאו לתגובה אלרגית קשה ואפילו לסכן את חייו.

מיד עם סיום שיחה עמה הורה ראש המועצה דרור אהרון  למנהל מחלקת החינוך, לזמן מפגש הדרכה כבר בשבוע הראשון ללימודים למרות העומסים, שכן מערכת החינוך היא מקום בו ילדים נמצאים כמעט שליש משעות היממה, ולכן חיוני להדריך גורמים רבים ככל האפשר בגני הילדים ובבתי הספר.

בגיבוי הפיקוח במשרד החינוך סוכם על כנס הדרכה בשיתוף "עמותת יה"ל", יומיים בלבד לאחר פתיחת שנת הלימודים. בהיקפו והרכבו זהו ככל הנראה הכנס הראשון שהתקיים בארץ, בהשתתפות רשות מקומית, גורמים מתחום החינוך והורים לילדים אלרגיים.

ראש המועצה דרור אהרון פתח את הכנס ובירך את המשתתפים הרבים שהגיעו. לנוכחים גילה שהוא עצמו אלרגי לעקיצות דבורים, ומקפיד להצטייד במזרק אפיפן, חומר שנועד לסייע במצב של תגובה אלרגית של הגוף.

ראובן בן שלום נציג עמותת יה"ל התמקד בהרצאה עניינית בהגדרותיה של אלרגיה, במנעד תגובות אפשרי, מתגובה קלה ועד תגובה אנפילקטית הנחשבת לחמורה ביותר, בדרכים בהם צריך איש החינוך לתחקר את הילד כדי לקבל את המידע המהיר והמדויק ביותר שילמד על מצבו והסיבות לו.

עוד הסביר מתי ואיך להשתמש במזרק מזרק אפיפן ומה רצף הפעולות כדי להימנע מהתדרדרות במצב. בסיום המפגש קיבלו הנוכחים מזרקי הדגמה וביצעו הדמיות של הזרקה לעצמם ולאחרים.

על העניין הרב וחשיבות הנושא בעיני הנוכחים לימדו השאלות הרבות שהפנו למרצה וליו"ר העמותה שלומית רדר.

כנס ההדרכה הינו צעד ראשון שמתקיים בגן יבנה בנושא, וככל הנראה ילך ויתפוס בישובים נוספים בארץ.

בנוסף נמסר מהמועצה על פנייה לקופות החולים לקבלת אישור חריג לצייד את כל מוסדות החינוך במזרקי אפיפן, שכיום מאושרים רק על בסיס מרשם אישי.