זיקה

21/09/2015
זיקה (הגדל)

סיכום שנת פעילות של תכנית זיקה בגן יבנה: גידול של עשרות אחוזים במספר המשתתפים, בהרחבת מספר הפעילים, תכניות חדשות, וקבוצות פעילות חדשות שמקיימות פעילות שוטפת במהלך השנה.

בשנת תשע"ו  30 תכניות שונות.

ביום חמישי האחרון התקיימה ישיבה לסיכום שנת פעילות של תכנית זיקה, הצגת נתונים וקביעת יעדים לשנת הפעילות הבאה. זיקה היא תכנית של הרשות המקומית להטמעת ערכים יהודיים וישראליים בקהילת גן יבנה, שמוסדה לפני 6 שנים.

בישיבה שהתקיימה בלשכת ראש המועצה דרור אהרון, השתתפו סגנו וממלא מקומו עו"ד סביון יניב, סגנית ראש המועצה ירדנה אוקמן מחזיקת תיק החינוך, מנהלת המתנ"ס אורית גוטמן, משנה למנכ"ל קרן אבי חי קארן וייס, מנהל עמותת ניצנים אלי גור, מנהלת תכנית זיקה הילה אלחיאני, מנהלת התוכן היוצאת בזיקה אורלי קנת, והמנהלת השותפה בזיקה אורית ענבר.

ראש המועצה פתח וציין שבשנים האחרונות שגן יבנה הפכה למודל לעשייה קהילתית ישובית ולשיתופי פעולה בין המועצה למתנ"ס, קהילה וגופים חיצוניים דוגמת קרן אבי חי, עמותת ניצנים, יהדות צפון אמריקה. "כל אלו מאפשרים פריצת מסגרות לתחומים ולסקטורים נוספים, דוגמת אירוע אהבת חינם, ושבוע הרוח הנשית  שהתקיימו השנה לראשונה". ,

ראש המועצה הוסיף והודה לאורלי קנת ואורית ענבר, לקראת סיום תפקידן, על עבודה ברוכה.

מנהלת התכנית הילה אלחיאני ציינה את ההתרחבות הניכרת בצוות המתנדבים ואת שיתופי הפעולה המצויינים עם המחלקות החדשות במועצה בתחומי הנוער והספורט.

הפעילות הצפויה לשנת  תשע"ו נבנתה בשיתוף צוות זיקה והמתנדבים הרבים. אלו דנו בפרוייקטים שיש להטמיע ובצורך בהתחדשות, שהוביל לתכנית שנתית בת 30 רכיבים. החדשים  בהם יהיו  "הלכה למעשה" – לימוד וסיור למתנדבים, "זיקה לשכונה" – בניית תכניות בתחום התרבות היהודית והישראלית באמצעות קבוצות מיקוד שכונתיות,

ו"מרגישים בבית" קבלת פנים למשפחות חדשות סביב ראש השנה, שהתקיים בשבוע שעבר בשיתוף גופי המועצה והמתנ"ס, ארגוני מתנדבים ותנועות נוער.

מנהלת המתנ"ס אורית גוטמן ציינה שנושא זיקה הוא מהפכני ברמה ארצית. נוצר מודל של שותפויות שמכל רחבי המדינה מבקשים ללמוד אותו. עוד דיברה בזכות מעורבות ראש המועצה ומחזיקת תיק החינוך ירדנה אוקמן.

אלי גור מנהל עמותת ניצנים בקרן אבי חי ציין שישובים רבים, מנהלי מחלקות ורפרנטים רבים, מתחילים את דרכם בלימוד מגן יבנה בזכות התפישה, המבט הקהילתי, החיבורים, הבטחת הגב והגיבוי. אלו הובילו להחלטת עמותת ניצנים

לשים דגש רב על ליווי גן יבנה מקצועית ותקציבית.