נגיד רוטרי מבקר:

21/09/2015
נגיד רוטרי מבקר: (הגדל)

"פעילות רוטרי גן יבנה בולטת באיכויותיה בעיקר בתחום הנוער, במידה רבה הודות לתמיכת המועצה המקומית. מתוך מועדון רוטרי גן יבנה יבוא הנגיד האיזורי הבא" - מודיע נגיד רוטרי ישראל אמיל אל אסמר לראש מועצת גן יבנה דרור אהרון

נגיד רוטרי ישראל אמיל אל אסמר התארח לאחרונה בגן יבנה מלווה ברעייתו קתרינה ובנציגים נוספים ממועדון לוד, עליו הוא נמנה.

ביקור הנגיד נפתח בלשכת ראש המועצה דרור אהרון, ובפגישה עם נשיא רוטרי גן יבנה הנוכחי, רוברט מעיין ורעייתו אריאלה, בה השתתפו חברי הנהלה נוספים.

ראש המועצה, בעצמו חבר רוטרי בעבר, דיבר על חשיבות המועדון ופעילותו לאורך השנה.

לשאלות הנגיד וצוותו תיאר את התפתחות גן יבנה ואת חשיבותם של הממשקים בין מערכת החינוך הפורמלית לבלתי-פורמלית.

ראש המועצה הסביר כיצד המועצה תומכת במועדון רוטרי גן יבנה – באמצעות זכות השימוש בכיתות לימוד בתוך בית ספר פעיל, ובאמצעות  תקציב תמיכה שנתי, שמכוון לעידוד פעילות האינטראקט – מועדון הנוער החברתי של הרוטרי.

נשיא רוטרי גן יבנה ציין בקצרה את מיזמי המועדון שקיבל צ'ארטר בשנת 2004 ופועל באמצעות גרעין של 16 חברים, כאשר מטרתו המרכזית היא פעילויות למען הקהילה, וקידום נושאים חברתיים, בתמיכה וליווי הרשות המקומית או לצדה. בין היתר הזכיר את קייטנת הקיץ השנתית בשיתוף המחלקה לשירותים חברתיים, חלוקת השי לכיתות אלף בפתיחת שנת הלימודים, גיוס  ושיפוץ מחשבים לחלוקה למשפחות, איסוף מזון לנזקקים, קשר עם ניצולי שואה, תהלוכת הלפידים וההרקדה בחנוכה, התרמות דם תקופתיות, תחרות הנואם הצעיר הישובית ועוד.

הנגיד הארצי אמיל אל אסמר ציין שהתרשם מאד מן המועצה המקומית ובעיקר מהקשר ההדוק עם המועדון, אותו מעודד ראש המועצה. "הרציפות השלטונית והעובדה שזכית באמון הציבור בפעם השלישית, מאפשרים את העשייה המבורכת הזו", אמר אל אסמר, וציין כי מועדון רוטרי גן יבנה הוא אחד הטובים ביותר באיזור.

מעבר לכך, ציין שבארץ אין מועדוני אינטראקט רבים, אך זה שפועל בגן יבנה הוא אחד הוותיקים והאיכותיים שבהם. לא בכדי נבחר המועדון לאמץ מועדונים אחרים המצויים בשלבי הקמה, גם בארץ וגם בחוץ לארץ.

את דבריו סיכם באיחולי הצלחה לגבי אורן, קב"ט הרשות ונשיא רוטרי גן יבנה לשעבר, שהחל מסלול הכשרה בן שלוש שנים, לקראת הפיכתו לנגיד רוטרי ישראל הבא בתור.