המועצה מקימה בית כנסת לעולי אתיופיה

המועצה מקימה בית כנסת לעולי אתיופיה (הגדל)

בטקס הנחת אבן פינה לבית הכנסת החדש לעולי אתיופיה השתתפו עשרות מבני קהילת עולי אתיופיה בגן יבנה ותושבים. הטקס התקיים במעמד ראש המועצה דרור אהרון, רב הישוב משומר צוברי, רב קהילת אתיופיה באשדוד הרב מיכאל מהרט, רב השכונות הרב דוד הכהן, הממונה על המועצה הדתית שמואל עוגן וכן חברי מועצה, מנהלי מחלקות וגורמי התכנון והבניה בפועל.

הקמת בית הכנסת ממומנת על ידי המועצה המקומית גן יבנה ומשרד הדתות, בהשקעה ראשונית של  כ-900 אלף שקלים. שטחו הבנוי 150 מ"ר, והוא מתוכנן כך שיוכל לשמש גם מרכז לאירועים המשמעותיים עבור הקהילה.

בית הכנסת תוכנן על ידי אדריכל שי פדר, שידוע בתכנון למעלה מ-30 בתי כנסת ומקוואות טהרה שהוקמו בכל רחבי ישראל.

את הטקס פתח ראש המועצה  דרור אהרון. בדבריו ציין את השקעת הרשות בקליטת עולי אתיופיה בישוב, כאשר הקמת בית כנסת ומרכז כינוס הוא אחד הנדבכים המשמעותיים שבהם. "אנו מחויבים לקהילת עולי אתיופיה. זה פן משמעותי מאד בהבטחותינו כלפיהם".

רב הישוב משומר צוברי, בירך במלים "כשם שראינו בהנחת היסוד, מי יתן כי במהרה נחזה בבניין בית הכנסת ובחנוכתו".

רב הקהילה האתיופית מיכאל מהרט דיבר על חשיבות בית כנסת להגברת אחדות הקהילה ולכידותה, ולחיבור שבין הדור הצעיר לדור המבוגר, ברמה הערכית והמוסרית.

הממונה על המועצה הדתית שמואל עוגן, ציין את תמיכת משרד הדתות במיזם למען קהילה עולי אתיופיה בגן יבנה. "אתם קהילה טובה, שקטה ומכבדת" אמר לנוכחים.

את שלב הברכות חתם הרב דוד הכהן באיחולי הצלחה וברכה לרשות המקומית ולעומד בראשה.

בהמשך חתמו הנוכחים על מגילת יסוד בעברית ובאמהרית, שהוטמנה  לאחר כבוד ביסודות אתר הבנייה.

בקהל נכחו גם תושבים רבים שהגיעו לכבד את המעמד ואת העולים. "מרגש שבעוד בישובים אחרים האווירה שונה, כאן נעשית עשייה אמיתית למען עולי אתיופיה ובשיתוף איתם", ציינה אחת התושבות, ותושב אחר ציין שהוא מתרגש בשמחתם של עולי אתיופיה ושמח שמחתם.

***

בגן יבנה מתגוררות כ-90 משפחות עולים מאתיופיה. רוב  העולים מועסקים ומשולבים בקהילה.

לקהילת העולים ועד פעיל. בליווי מקצועי של המחלקה לשירותים חברתיים ומרכז ההיגוי לקידום עולי אתיופיה, פועל הוועד בימים אלה להקים עמותה רשומה שתמשיך בקידום ענייני הקהילה.

המהלך מובל ע"י מנהל המחלקה לשירותים חברתיים גבי גולדשטיין, העובדת הסוציאלית אסמרו מולה (זוכת פרס הנשיא לעובד מצטיין לשנת 2014), המגשרת והמרכזת  זיוה גטה. מהלך זה הוא אחד מבין פעולות ומסגרות שונות שמקיימת מועצת גן יבנה למען קהילת עולי אתיופיה. ביניהם מועדון לנערים ונערות, במסגרתו מתקיימת פעילות מותאמת לקבוצת הגיל, דוגמת כדורגל, אילוף כלבים, קוסמטיקה, טיפוח ועוד.

בשיתוף המרכז להיגוי לעולי אתיופיה התקיימה השנה סדנת הורים והורות לעולי אתיופיה. בשיתוף תכנית  נטע ושירותי בריאות כללית נהנו העולים מהרצאות בנושא בריאות המשפחה ורפואה מונעת.

בנוסף מתכננת המחלקה לשירותים חברתיים לפתוח מסגרות נוספות, בשיתוף מחלקת החינוך, השירות הפסיכולוגי ומחלקת הנוער במועצה.

מסכם ראש המועצה דרור אהרון: "קליטת עלייה היא בנפשנו. עלינו לעשות הכל לקרבם אלינו ולספק להם כלים ובסיס שוויוני ככל האפשר".