חדר ניתוח רשותי לסירוס ועיקור

חדר ניתוח רשותי לסירוס ועיקור (הגדל)

חתולים הם חלק מהנוף הטבעי בו מאופיינת רשות מקומית, עם זאת, כדי להבטיח לתושבים איכות חיים והרמוניה בין התושב לבין החתולים, וכן להגן על החתולים מפני סיכונים שונים,  נדרשת הרשות לנקוט בצעדים שיבטיחו התפתחות מבוקרת.

לאחר הצלחת  שני מבצעי עיקור וסירוס חתולי רחוב, מועצת גן יבנה פותחת חדר ניתוח רשותי.

בשנת 2012-13 נעזרה מועצת גן יבנה בקול קורא שפרסם משרד החקלאות, כדי לקיים מבצע ראשון לעיקור וסירוס חתולי רחוב שאין להם בית או בעלים. החתולים הנלכדים מועברים למרפאה יעודית לביצוע הטיפול הנחוץ. בסיומו הם מסומנים על ידי קיטום אוזנם, מחוסנים נגד כלבת ומוחזרים לאחר התאוששות מהניתוח למקום בו נלכדו.

בזכות שיתוף פעולה רב מצד תושבי גן יבנה, טופלו במבצע הראשון למעלה מ-500 חתולים, ולכן מהלך 2014 פנתה המועצה שוב לשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות לקבל תקצוב בתוקף הקול הקורא. גם המבצע השני בו יצאה המועצה נחל הצלחה רבה.

השנה החליטה המועצה לא להמתין עוד לקולות קוראים, אלא  להקים בכוחות עצמה חדר ניתוח רשותי, כך שלמעשה כל הניתוחים מבוצעים על ידי הרופא הווטרינר הרשותי, בתחומי גן יבנה, ללא מגבלות זמן או תלות בגורם חיצוני כלשהו.

ד"ר יעקב איבגי, הרופא הווטרינר הרשותי בגן יבנה מדגיש כי הפעולה מבוצעת בחתולים חסרי בית בלבד, לא בחתולים ביתיים.

"כשמבצעים עיקור וסירוס חתולי רחוב, יש פחות גורים רעבים וחולים, פחות חתולים שנדרסים תוך חיפוש מזון, שלא לדבר על מקרים של גורים שנתקעים במקומות מהם הם לא מצליחים לצאת. כשיש חתולות לא מעוקרות רבות, החתולים הזכרים נלחמים עליהן ועלולים לפצוע אותן. אחרי סירוס לא רואים דברים כאלה", מסביר הרופא הווטרינר הרשותי.

כל שנדרש תושב שיש ריבוי חתולי רחוב בסביבתו לעשות, הוא לפנות לשירות הווטרינרי או למוקד העירוני. כאמור, השירות הווטרינרי הרשותי מבצע את פעולת הלכידה, הניתוח, הסימון והשחרור חזרה לסביבת החתול.

"באופן כללי  אני ממליץ שבעלי חתולי בית יסמנו אותם בקולר צבעוני או ימנעו מהם לצאת מתחומי הבית כדי לשמור עליהם ולמנוע את לכידתם המיותרת", מסביר ד"ר איבגי.

קשר עם השירות הווטרינרי באמצעות דוא"ל vet.gy@g.co.il או בטלפון 08-6225501.

דרור אהרון, ראש המועצה: "מבצעים קודמים הצליחו בזכות שיתוף פעולה טוב של הציבור. בעקבותיהם תושבים רבים המשיכו לפנות לרשות. החלטנו שלא להמתין, וליזום הקמת חדר ניתוח מקומי. זו פעולה שתקדם אותנו במידה ניכרת, כך שנוכל לפקח על מניעת התרבות של חתולי רחוב, ולהמשיך לסייע לבעלי חיים. פעולת העיקור והסירוס של חתולי הרחוב חיונית מאד לבריאות הציבור ורווחתו".