קרוב לבית

קרוב לבית (הגדל)

יוזמות נוספות לקידום עסקים בגן יבנה: בקרוב בעלי עסקים מקומיים לא יצטרכו לצאת מתחומי הישוב כדי ללמוד איך לקדם את עסקיהם – לימודים ושעות ליווי מקצועי מובאים כמעט "עד לבית"

ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון נועד עם מנהל אשכול דרום של "מעוף הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים" במשרד הכלכלה אפי מחלב.

בישיבה השתתפו חברת המועצה מחזיקת תיק המסחר וקידום עסקים רוחמה עזר, רכזת הדרכה ופרוייקטים במעוף חדוה אלמוג ומנהלת תחום ישראל דיגיטלית, מיטל מוסקוביץ.

הנוכחים דנו בדרכים אפשריות לקידום עסקים מקומיים, ומתן כלים במכלול תחומים רלוונטיים, בדגש על עולם המסחר המקוון, צורך שעלה מבעלי עסקים רבים בישוב לנוכח פרסום תכנית "ישראל דיגיטלית".

חברת המועצה רוחמה עזר פתחה בסקירת פעילות המועצה לקידום עסקים בשיתוף המעוף. זו החלה בכנס ראשון בנושא התמודדות עם מצבי משבר בתקופת "צוק איתן", ולאחריה התקיים כנס שני לגיבוש העסקים וליצירת מרחב עבודה משותף לעסקים ולרשות המקומית.

ראש המועצה דרור אהרון ציין, כי על רקע חלוקת המדינה למחוזות משרד הפנים, גן יבנה הוחרגה מתכנית "ישראל דיגיטלית" שמנוהלת על ידי משרד ראש הממשלה.

אפי מחלב הבהיר שתחום המסחר המקוון נגזר מן התכנית והועבר לאחרונה למשרד השרה גילה גמליאל. גם אם גן יבנה לא תיכלל ב"ישראל דיגיטלית" הבהיר שמעוף מטעם משרד הכלכלה יכולה לספק מסגרות לימוד ויעוץ בנושאים שונים, ביניהם תחום הדיגיטל המבוקש, כדי לסייע לבעלי עסקים לבנות אסטרטגיה אינטרנטית ולהקים פלטפורמה למסחר מקוון.

המועצה ומעוף סיכמו ביניהם לפתוח מסגרת שנתית של קורסים בני 16 עד 40 שעות. בין הקורסים המתוכננים : קורס דיגיטלי, פייסבוק, קידום בגוגל, הפיכת התמחות לסדנא, עיצוב מרחבי קנייה ועוד.

הקורסים יוצעו בעלות מסובסדת במיוחד – 20 שקלים לשעה בלבד ובכל מקרה, ככל שיהיו מספיק משתתפים, יתקיימו בגן יבנה כך שבעלי העסקים לא יצטרכו להתרחק מהישוב.

על גיבוש תכנית הלימודים הופקדו חברת המועצה ובעלי התפקידים במעוף.

תכנית הלימודים השנתית המפורטת תפורסם בהמשך לצד פעולות המועצה הבאות לקידום העסקים.