ברוכות הבאות לגן יבנה - בנות השירות הלאומי

ברוכות הבאות לגן יבנה - בנות השירות הלאומי (הגדל)

בגן יבנה מסגרות משימה שונות בהן מוצבות בנות השירות הלאומי  בתחומי מערכת החינוך ביה"ס הממלכתי דתי "סיני", גני ילדים, כפר הילדים והנוער "בית אפל".

השנה התווספו גם תקנים לפרוייקט "והדרת", שמשותף לעמינדב ולמשרד הגימלאים. זהו פרוייקט ייחודי שנועד לחבר בין הדור הצעיר לדור המבוגר, להעלות את המודעות לגיל הזהב ולהכניס רוח צעירה וחיה למרכזי היום של הקשישים. בנות השירות הלאומי במסגרת "והדרת" מוצבות במועדון גיל הזהב שמנוהל על ידי המועצה והמתנ"ס.

במסגרת יצירת הקשר עם הקהילה, לכל בת מותאמת משפחה מאמצת. הן מתגוררות בדירות בתוך הקהילה ונשארות בישוב  אחת לחודש במסגרת שבת גיבוש והתערות בקהילה, במהלכן מתקיימים מפגשים להעצמה רוחנית ונפשית של הבנות יחד  עם נציגים מהיישוב.

השנה יוצבו בגן יבנה כ-20 בנות מכל רחבי הארץ, כמה מהן תושבות הישוב בעצמן.

על תחושת השליחות שמלווה את בנות השירות מעידה העובדה ששלוש מבין אלו שהוצבו בגן יבנה בשנה שעברה, קיבלו החלטה לצאת לשנת שירות שנייה, ובלבד שתתבצע בגן יבנה.

המפגש נוהל על ידי מיכל קבלן, רכזת שירות לאומי איזורית. ראש המועצה דרור אהרון ומנהל מחלקת החינוך רחמים שרים, בירכו את הבנות וציינו את התרומה הקהילתית האמיתית.

"אין ערכית מעבודה עם ילדים מצד אחד, ועם גמלאים מצד שני. הנתינה שלכן היא נתינה שיוצאת מתוך הלב פנימה, ותישאר איתכן כחוויה לכל החיים", סיכם ראש המועצה.