יוקם צוות משותף למועצה ולמשרד האוצר

14/08/2015
יוקם צוות משותף למועצה ולמשרד האוצר (הגדל)

ראש המועצה וראש מטה הדיור הנכנס במשרד האוצר סיכמו על הקמת צוות עבודה משותף שיבטיח הכללת דרישות גן יבנה

אביגדור יצחקי, ראש מטה הדיור החדש במשרד האוצר נועד ביום רביעי האחרון עם ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, בעקבות פנייתו לשרי האוצר והפנים והצגת דרישות בלתי מתפשרות בעניין תכניות בינוי שהמדינה מבקשת לממש בגן יבנה.

הישיבה התקיימה בנוכחות רפי אלמליח, מנהל אגף תכנןן ופיתוח ברשות מקרקעי ישראל, סגן וממלא מקום ראש המועצה עו"ד סביון יניב, ומנכ"ל המועצה גדעון צרפתי.

ראש המועצה הבהיר ליצחקי שמועצת גן יבנה אינה מוכנה להתפשר בדרישותיה שעיקרן השלמת יציאה צפונית, חיבור מחלף מערבי נוסף לגן יבנה, פיתוח איזורי תעסוקה ותעשייה שיבטיחו עצמאות ואיתנות כלכלית לרשות, סגירת פערי תשתיות בין הישוב הישן לחדש לרבות ריבוד כבישים ושחרור חסמי תנועה, פתרון קצה לביב ועדיפות בשיווק מגורים לבני המקום, בשיעור שלא יפחת מ-20%.

בנוסף ציין ראש המועצה דרישה לפיתוח והשלמה בפועל של אצטדיון ספורט גדול ומודרני ומגרש כדורגל בן לפחות 40 דונם, כחלק מהשבת 20 דונם לרשות מקרקעי ישראל, עליהם יושב מגרש הכדורגל הנוכחי. במקביל, לגבי יתרת השטח דורש ראש המועצה שככל שבכוונת מינהל מקרקעי ישראל לממש זכותו הקניינית, יוקמו במקום מבנים צמודי קרקע בלבד, במטרה לשמר את המרקם הפיזי הקיים בסמוך.

"מועצת גן יבנה מאוזנת רק כפועל יוצא מעבודה אחראית ומאמצים יתירים של הרשות. לכן נסכים להסיר התנגדויות אם יובטחו לנו דרישותינו, בדגש על איזורי תעסוקה כחלק מחוק הותמ"ל כפתרון לרשויות", ציין דרור אהרון. עוד הדגיש כי מזה חמש שנים פועלת המועצה להפרדת הוועדה המקומית לתכנון ובניה ולהקמת ועדה עצמאית לגן יבנה, דבר שיוביל להפקדת סמכויות תכנון ובנייה בידי הרשות המקומית.

יצחקי השיב שהמדינה שואפת לתת מענה למצוקת הדיור תוך התמקדות , בשלב ראשון,  בתאים המשפחתיים שלא היתה בבעלותם דירה ראשונה – זוגות צעירים ותאים משפחתיים חסרי דיור. לשם כך מבקש משרד האוצר לבחון מקרוב מה הם החסמים שמציבות הרשויות המקומיות ולתת להן מענה ממשי.

הישיבה סוכמה בהחלטה להקים צוות משותף למועצה, למשרד האוצר ולרשות מקרקעי ישראל. תוך חודש יכינו הצדדים נייר עמדה כולל שיקיף את כל תכניות הבינוי שמבקשת המדינה לקדם בתחומי גן יבנה, וכנגדן – את דרישות המועצה המפורטות שנועדו להיכלל בתכניות כחלק משלביות ביצוע.

בתוך כך נמסר, כי כבר השבוע צפויה ישיבה ברשות מקרקעי ישראל למתן הרשאה לתכנון שני איזורי תעסוקה חדשים בתחומי גן יבנה.