תנאי לתכנית תמ"ל 1003

31/07/2015
תנאי לתכנית תמ"ל 1003 (הגדל)

מועצת גן יבנה דורשת הכללת פתרונות תחבורה, תעסוקה, תשתיות ודיור לבני מקום בתכניות המדינה להקמת 1600 יח"ד.

ראש המועצה דרור אהרון: "נגיש התנגדות ונמנע בניה למגורים אם הוראות התכנית לא ישונו ".

ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון פונה לשרי האוצר והפנים, למנכ"לית משרד הפנים ויו"ר הועדה לתכנון מתחמים למגורים, למנכ"ל "דירה להשכיר" ומ"מ מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, בדרישה לכלול דרישות מהותיות של מועצת גן יבנה במסמכי תכנית תמ"ל 1003 להקמת 1615 יחידות דיור בגן יבנה.

הדרישות אותן מעלה ראש המועצה הוצגו באינספור ישיבות עבודה ותיאום עם גורמים אלו וצוותי התכנון. במרכזן פרסום מכרז לביצוע כביש גישה צפוני מגן יבנה וחיבור לכביש בינעירוני מס' 42 כתנאי לשיווק 400 יחידות דיור ראשונות, וסיום ביצועו כתנאי למתן אישור אכלוס וטפסי 4 לאותן 400 יח"ד ראשונות,.

פתרונות תעסוקה ומסחר  - כתנאי להפקדת התכנית מתן הרשאה תקציבית לתכנון הרחבת איזור התעשייה הקיים לפי תמ"א 3/21 , כתנאי להיתר בנייה יהיה אישור להפקדת תכנית לפארק מסחר ועסקים בן 50 דונם לפחות בצמוד לשטח התכנית, והתניית אישור אכלוס וטופסי 4 בהיתר בנייה לבניית פארק העסקים האמור.

פתרון קצה לביוב – תנאי לשיווק 400 יח"ד הראשונות יהיה פרסום מכרז לבניית פתרון קצה לטיהור שפכים.

דיור לבני המקום  - 20% מיחידות הדיור שבתכנית יוקצו בעדיפות לבני המקום, כתמריץ שר האוצר ועידוד לרשויות המקומיות לקידום הפתרון למשבר הדיור.

אצטדיון כדורגל – ביצוע וסיום ביצוע אצטדיון כדורגל במקום מגרש נוכחי עליו מבקש רמ"י  לבנות דירות מגורים.

דרור אהרון ראש מועצת גן יבנה דורש שמרכיבים אלו ייכללו, ללא יוצא מהכלל, בתנאי התכנית  (סעיף 6 להוראות התכנית) או בשלביות הביצוע (סעיף 7 להוראות התכנית): "דרישותינו אינן מתפשרות. לא נהסס לפנות לכל ערוץ ולכל ערכאה כדי להבטיח שהתחייבויות המדינה ימולאו,  בכל הכבוד למשבר הדיור ולרצון המדינה לתת פתרונות מעשיים".