כל ילד ראוי לקייטנת קיץ

31/07/2015
כל ילד ראוי לקייטנת קיץ (הגדל)

כל ילד ראוי לקייטנת קיץ, אבל לא כל הורה יכול להרשות לעצמו את ההוצאה. מועדון אינטראקט גן יבנה בשיתוף מועדון רוטרי והמחלקה לשירותים חברתיים במועצה המקומית, מקיימים קייטנת קיץ לילדים, שנה תשיעית  ברציפות.

בזכות רוח ההתנדבות המיוחדת של 15 נערות ונערים החברים בתנועת "אינטראקט" גן-יבנה וגורמים שונים שנרתמו בשמחה לשתף פעולה ולשמח ילדים בחופשת הקיץ, 40 ילדים נוספים יוכלו ליהנות הקיץ משלל פעילויות קייטניות.

בגן-יבנה זו השנה התשיעית  ברציפות, מופעלת קייטנה מיוחדת במהלך חודש אוגוסט, עם סיום עונת הקייטנות ומיזם בית הספר של הקיץ.

צוות המדריכים שמפעיל את הילדים מונה כאמור, כ-15 בני נוער. את פעילות ההדרכה הם מבצעים בהתנדבות מלאה כשלצדם החברים הבוגרים של  רוטרי גן יבנה.

בשנים קודמות זכתה הקייטנה להערכת ארגון רוטרי הבינלאומי וצוינה ברמה בינלאומית  כיוזמה חברתית בולטת ומיוחדת.

מועדון רוטרי ואינטראקט עושים מאמץ לאפשר לילדים תכנית של פעילויות ובילויי קיץ , בהן לא היו יכולים לזכות בכל דרך אחרת, כגון:  יום כיף בבריכת גן יבנה, פארק אתגרים לכיש, הפעלות ועוד.

מרוטרי גן יבנה נמסר: "זה המקום להודות לתורמים הרבים שסייעו להצלחת הקייטנה . כל מי שפנינו אליו , נענה ברצון - ועל כך כל הכבוד. הקייטנה אפשרה גם להורי הילדים חופשה , ולו קצרה יחסית, כאשר הילדים בחופשת הקיץ הארוכה" .

"מספר הילדים, המשתתפים בקייטנה, העולה מידי שנה, והעובדה שיש ילדים שחוזרים ולא מוותרים על הקייטנה – מעידה על הצלחתה, ומבחינת המדריכים הצעירים , שמתנדבים ללא שכר לתת שבוע אינטנסיבי משעות הבוקר המוקדמות עד לצהריים למרות שחלקם עובדים ולומדים בקיץ , הרי שהם מוכיחים כי האינטראקט מספק לאנשים צעירים הזדמנות להשתתף במיזמי שירות, כיפים ובעלי משמעות. הצעירים מפתחים את כישורי המנהיגות שלהם, נוקטים יוזמות, מכירים חברים חדשים, ומממשים את סיסמת הרוטרי השנה : "רוטרי – עושים שלום". בהחלט אנו מוצאים את הכוחות הפנימיים שלנו על מנת לחבק את אלה שאין להם.