חכם בשמש?

31/07/2015
חכם בשמש? (הגדל)

מועצת גן יבנה קוראת לשמור על ההשקעה של כספי ציבור במרחב הציבורי. 60 אלף שקלים הושקעו בהתקנת  סככות צל חדשות בגנים ציבוריים. בחלק מהמקרים - במקום סככות שניזוקו.

גנים ציבוריים מזמנים אליהם משתמשים רבים – בעיקר הורים וילדים שמבקשים להשתעשע  ולשחק, אלא שבקיץ הישראלי נדרשים פתרונות הצללה רבים.

מועצת גן יבנה פועלת במקביל – לנטוע עצי צל בשנים בהן לא חלים איסורי שמיטה, ולהתקין סככות צל רחבות ידיים, שנועדו לסוכך ולהצל על משתמשי הגנים הציבוריים.

הסככות מורכבות מעמודים ויריעות מתוחות ביניהם, בהתאם לתקינה הישראלית. לאחר אישור תב"ר  יצאה מחלקת שפ"ע להזמין ולהתקין סככות צל בכעשרה מוקדים שונים. עלות כל סככה עשרות אלפי שקלים, ובמצטבר בוצעה עבודה בכ-60 אלף שקלים.

מן המועצה נמסר שאפשר היה לתעל את התקציב לטובת אתרים חדשים, אלא שחלקו נועד להחלפת סככות צל שחובלו ונגרם להן נזק, לאחר שבעת האחרונה  זוהתה תופעה של ילדים ובני נוער מטפסים על הסככות. באחד המקרים נערה שטיפסה אף נפלה ונחבלה.

"אנו משקיעים השקעה ניכרת ברכוש הציבור. טיפוס על סככות לא רק שהוא גורם נזק, הוא עלול להיות מאד מסוכן", פונה ראש המועצה דרור אהרון בקריאה לציבור שיסייע בשמירה על חיי אדם ועל רכוש הציבור שמוצב על ידי המועצה.

"אל תתעלמו ממקרים חריגים. העירו. הסבירו. התריעו. עשו כל מה שצריך -הודיעו למוקד העירוני או אפילו למשטרה בשעת הצורך ועיזרו לנו למגר תופעות מיותרות כגון אלו".

עוד נמסר כי המועצה לא תהסס להפעיל את כל האמצעים החוקיים שלרשותה לטפל במי שייתפסו מחבלים ברכוש ציבורי.