בזכות מגעים עם משרד החינוך ותמיכת רשת אורט

31/07/2015
בזכות מגעים עם משרד החינוך ותמיכת רשת אורט (הגדל)

למרות  הדחייה בשל מיקום ושיעורי גיוס גבוהים, גם בשנת הלימודים תשע"ו תיכלל גן יבנה בתכנית "מסע ישראלי" לתלמידי יא

מסע ישראלי מבראשית" הוא פרויקט שמטרתו גיבוש זהות עצמית וחיזוק זהות יהודית וציונית של בני נוער בארץ דרך מסע בן שבוע ימים ברחבי הארץ. התוכנית גובשה במשותף על ידי עמותת מבראשית ומטה של"ח וידיעת הארץ במשרד החינוך והיא מקיפה כ-15,000 תלמידים בשנה.

המועצה המקומית גן יבנה מייחסת חשיבות עליונה לחינוך הערכי, ועל כן תופשת את המסע הישראלי  כאבן דרך חיונית להקניית ערכים, ציונות ואהבת המדינה תוך היכרות עם הארץ.

אלא שאישור ההשתתפות על פי רוב ניתן לישובי פריפריה או לישובים בהם שיעור הגיוס נמוך יחסית, ואילו בגן יבנה שיעורי הגיוס בין הגבוהים במדינה.

לפיכך גם השנה נדרש ראש המועצה דרור אהרון לפעול להבאת המסע הישראלי לשני התיכונים בישוב – אורט ע"ש יצחק רבין ואורט ע"ש נעמי שמר.

"עבור תלמידי י"א פעילות דוגמת מסע ישראלי היא חלק עיקרי מגיבוש והווי עליו אסור לנו לוותר", מסביר ראש המועצה. זמן קצר לפני היציאה לחופשה המרוכזת של המועצה פעל למול משרד החינוך ומנכ"ל רשת אורט ישראל צבי פלג לקבלת אישור להשתתפות תלמידי גן יבנה במסע, וכן תקצוב מתאים ומשלים מרשת אורט ישראל שיביא לסבסוד ניכר בהוצאה לכל תלמיד.

"אני מבקש להודות למנכ"ל רשת אורט צבי פלג ולשותפים לדרך על התרומה בפעילות מעשית שמובילה להקניה של ערכים כה משמעותיים", מסכם ראש המועצה