מפקד מחוז דרום היוצא

31/07/2015
מפקד מחוז דרום היוצא (הגדל)

"גן יבנה רשות מוכנה ברמה גבוהה, מהווה סמן ימני עבור רשויות סמוכות" – מציין אלוף משנה רועי בארי, מפקד מחוז דרום היוצא בפיקוד העורף  בשיחת סיכום ופרידה

מפקד מחוז דרום בפקע"ר אל"ם רועי בארי קיים ביקור פרידה מראש המועצה המקומית גן יבנה דרור אהרון.

בפגישה השתתפו סגן ומ"מ ראש המועצה סביון יניב, מנכ"ל וקב"ט המועצה וכל מנהלי המכלולים בחירום. הפגישה נועדה להערכת מוכנות הרשות לחירום, להצגת עיקרי תכנית העבודה לשנת 2015, והמלצות לקידום הרשות ומאמצים מרכזיים בתחום ההתגוננות האזרחית.

אל"ם בארי התייחס בדבריו לגן יבנה כאל רשות מתמודדת ומוכנה היטב לחירום, שהתמודדה היטב עם האירועים בגזרתה במהלך צוק איתן כנקודת המבחן האחרונה שחוותה. עוד דיבר על השיפור המשמעותי בהיערכות ובמוכנות.

גן יבנה לא רק מתמודדת עם מצבי אמת אלא מקפידה לתרגל עצמה, וקיימה אימוני מכלולי מידע לציבור והנדסה.  במהלך 2014 התקיימה ביקורת הג"א במסגרתה נקבע ציון  גבוה במיוחד  - 95. עוד ציין אל"ם בארי את יכולת מועצת גן יבנה לגייס ולתפעל מתנדבים, דבר שבא לידי ביטוי הן בטיפול באוכלוסיה, הן במידע לציבור והן בהקמת יחידת סע"ר עצמאית.

"גן יבנה היא סמן ימני לרשויות סמוכות. הרשות היא לבנת היסוד ומכאן הינה מחויבת לבניית עצמאות ורציפות תפקודית בשעת חירום בדגש על מתנדבים, מערכות מידע (GIS), כתיבת מענה לתכנית מיגון רשותית, מענה לתרחיש ייחוס והקמת יחידת חילוץ והצלה עצמאית", ציין אל"ם בארי.

אל"ם בארי המליץ על אימון בעצימות גבוהה יותר לצורך קידום הרשות, באמצעות הסימולטור של פיקוד העורף, והיערכות לטיפול במספר זירות במקביל.

ראש המועצה דרור אהרון הודה למפקד המחוז על שיתוף פעולה שאינו מובן מאליו וציין אף הוא את השינוי המשמעותי שביצע פיקוד העורף תוך הבנה שהעורף הפך עם השנים לחזית קרב, לכל דבר ועניין. ראש המועצה הודה למפקד המחוז באופן אישי ואיחל לו הצלחה בהמשך דרכו.