שבת אחים גם יחד

15/01/2015
שבת אחים גם יחד (הגדל)

שמירה על רצף חינוכי החל בגיל הרך, דרך ביה"ס היסודי והעל יסודי היא אבן דרך חיונית להצלחה. למטרה זו מפותחת ומורחבת בגן יבנה תוכנית מעברים. כך בחינוך הכללי ובחינוך הממלכתי דתי.

במסגרת זו נוצר במהלך שנת הלימודים קשר שוטף בין ביה"ס הממלכתי-דתי "סיני" לבין כל גני הילדים שעתידים להזין אותו בשנת הלימודים הבאה.

הקשר בא לידי ביטוי בביקורים שבועיים בגנים שמקיימים בסבב רב בית הספר הרב אפריים לויץ  והרב  משה קבלה , ובאירוח הגנים לבית הספר על פי סדר, כל גן בתורו, לפעילות משותפת עם כתות א' ו-ב' .

ביום שישי האחרון התקיימה פעילות שיא אליה הוזמנו כל הגנים המזינים במרוכז, יחד עם הגננות, הסייעות והורי הילדים  - קבלת שבת משותפת וגדולה.

הילדים פתחו בפעילות בארבע קבוצות עם כיתות א-ב והמחנכות, בסיכומה יצרו פאזל אישי.

בתוך כך גם ההורים כונסו  בספריית ביה"ס עם הרב קבלה שנתן דבר תורה ועם מנהל בית הספר,  הרב עזרא אשכנזי שקיים  היכרות קצרה עם ביה"ס ומטרותיו, העביר שיעור ובסופו קיים עם ההורים דיון קצר בנושא חינוכי.

בסיום הפעילויות כונסו יחד התלמידים, המורים, הגננות, הסייעות וההורים באולם הספורט של ביה"ס לקבלת שבת המונית בהנחיית הרב קבלה. יחד למדו על הקידוש ומנהגי השבת בקצרה, שרו שירי שבת, רקדו ושמחו, סעדו וזכו למתנות סמליות, בהן תקליטור שירי שבת מעוצב וברכת הבנים כתובה על מגנט.

מנהל בית הספר סיכם את הפעילות בתודות  למורות  וליתר  אנשי הצוות שסייעו להצלחת הפעילות, ליועצת אורית חסון על תכנית המעברים, לרכזת הגנים במועצה יהודית שטרית ולגננות הגנים.

מבית הספר נמסר כי הרבנים ימשיכו ביקוריהם בסבב בגנים. פעילות שיא נוספת מתוכננת סביבות חג הפורים, ולאחריה פעילות סוף השנה לקראת ההיערכות לקליטת ילדי כתה א' בשנת הלימודים תשע"ו.