קורס יסודות החייאה בילדים

2/01/2015
קורס יסודות החייאה בילדים (הגדל)

יוזמה ראשונה שעולה מתוך צוות ההיגוי לקידום בריאות ישובי בגן יבנה: הכשרה ביסודות החייאה לסייעות גני הילדים.

בבוקר יום ראשון במהלך חופשת החנוכה, קובצה קבוצה ראשונה של 25 סייעות בגני הילדים וסייעות רפואיות המלוות ילדי בתי"ס, להכשרה בנושא יסודות ההחייאה.

ההכשרה שבוצעה על ידי מדריכת מד"א בתמיכת "מכבי שירותי בריאות" בגן יבנה, היא פעילות ראשונה שמתקיימת כתוצאה משיתופי פעולה בין גורמי בריאות, חינוך וקהילה במסגרת צוות ההיגוי הישובי לקידום בריאות בגן יבנה.

את הצוות מובילה מקדמת הבריאות אתי אביר, במינוי המועצה המקומית.

גננות גני הילדים מחויבות בקורס עזרה ראשונה כחלק מהכשרתן, אך לא בעלי התפקידים הנלווים בגן. אלא שהמציאות מלמדת, שבכל רגע נתון יכול להתרחש אירוע במסגרתו צריך להושיט עזרה ראשונה ואולי אף לבצע החייאה. לכן יש חשיבות להגדלת  מספר האנשים היודעים כיצד לפעול במצב זה.

בהכשרה שנמשכה כארבע שעות נלמדו באופן תיאורטי ומעשי יסודות ההחייאה. דגש רב הושם על כללי עשה ואל תעשה, תוך הבחנה בין ההליכים שיש לבצע במבוגרים לעומת אלו שמבוצעים בילדים.

בסיכום ההכשרה הועבר משוב בין המשתתפות. כולן ציינו כמה חשוב היה להן לרכוש כלים אלו, שיש בהם כדי להציל חיים, פשוטו כמשמעו.

ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון שהצטרף למשתלמות והדגים לחיצות חזה, הוצאת הפרשות והנשמה, הודה למקדמת הבריאות אתי אביר, לאמיר מרגלית, מנהל "מכבי שירותי בריאות" גן יבנה ולאחות הראשית קטי גורביץ על מימוש היוזמה.

" עד היום יתכן שהייתי קופאת במקום וחשה חוסר אונים. בעקבות ההכשרה רכשתי ביטחון. כעת אני יודעת מה לעשות", מציינת משתתפת אחת ואילו סייעת אחרת ציינה: "זו הכשרת חובה לכל מי שעובד במערכת חינוך. זה ידע חיוני לכל אדם באשר הוא".