בשלבים מתקדמים - שיפור ניכר בתחבורה הציבורית

2/01/2015
בשלבים מתקדמים - שיפור ניכר בתחבורה הציבורית (הגדל)

עיבוי קווי אוטובוס קיימים, קווים  ויעדים חדשים – הן הבשורות שמביא מכרז התחבורה הציבורית לנוסעים בגן יבנה. הפעלה מלאה עד אוגוסט 2015. בשלב ראשון החל גיוס מאות עובדים חדשים – בשיתוף פעולה עם המועצה המקומית.

ביום ראשון השבוע קיים ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, ישיבת היכרות עם מנהלי חברת התחבורה הציבורית "אפיקים".

חברת אפיקים זכתה  במכרז משרד התחבורה להפעלת מערך קווי האוטובוס באיזור גן יבנה והסביבה שהסתיים באחרונה.

בישיבה השתתפו מטעם "אפיקים"  סמנכ"ל התכנון חגי שוויצר,  סמנכ"ל התפעול עמית אלחי ומנהל הבקרה והמידע אינג' יניב שרון.

על פי תנאי המכרז החדש, תוגדל משמעותית תדירותם של הקווים המקשרים את גן יבנה לתל אביב, רחובות ואשדוד, יתווסף קו חדש לרכבת "עד הלום" שיפעל בתדירות גבוהה ובסינכרון עם לוח הזמנים של הרכבת. בנוסף יופעלו שני קווים חדשים – לראשון לציון ולמכללת אחוה.

הנוכחים ציינו שהישיבה נועדה להיכרות ראשונית בין הצדדים ולהגדרת דרכי עבודה משותפות שיידרשו לקראת הפעלת הקווים במתכונתם המלאה, אם בהיבטים פיזיים הכרוכים באישור המסלולים והתחנות בתחומי הישוב, ואם בהיבטי הסברה ומידע ולציבור בדבר הפעלת הקווים החדשים וזמינותם.

עוד עדכנו כי החברה נמצאת בתהליכים מתקדמים לגיוס כח אדם. לדברי הנציגים יידרשו למרחב כ-200 נהגי אוטובוס, ובהמשך גם עובדי מינהלה. עדיפות תינתן לנהגים מקצועיים, כך הסבירו, אך בכוונת החברה לקלוט גם נהגים נעדרי נסיון, ולהכשירם למסלול הנדרש.

בין הצדדים סוכם שריכוז ראשוני של פניות למשרות החברה ייעשה בלשכת ראש המועצה, באמצעות עובדת שמנהלת את בנק המשרות.

דרור אהרון ראש המועצה: "אני מברך על מימוש המכרז החדש לתחבורה ציבורית. הכפלת קווים קיימים והפעלת קווים חדשים מביאים בשורה לתושבים. ניכר שהמכרז משקף עבודה רבה שעשינו ודרישות רבות שהעלינו מול משרד התחבורה לאורך זמן".