הישג אדיר לראש המועצה

17/12/2014
הישג אדיר לראש המועצה (הגדל)

סייגים ותנאים שדרש ראש המועצה משולבים כחלק בלתי נפרד בתכנית הותמ"ל. ההישגים המרכזיים: פתרונות תחבורה חיוניים ותמהיל בניה מותאם לצביונו הכפרי של הישוב.

תכנית ראשונה למתחם מועדף לדיור בגן יבנה בן 1600 יחידות דיור, אושרה אתמול (ג 9.12.14) בוועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים לדיור, בראשות מנכ"ל משרד הפנים שוקי אמרני.

ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, מגיב לראשונה לתכנית ומברך על אישורה במתכונת הנוכחית, במקום תכנית מתאר מיושנת שאושרה סביבות שנת 2000, שהגדירה יחידות דיור בצפיפויות גבוהות של כ-7 יחידות דיור לדונם ולא התייחסה לצורכי גן יבנה ולתמורות ניכרות שעברה מאז.

ראש מועצת גן יבנה דרש שטרם הפקדת כל תכנית שהיא, תיערך בדיקת היתכנות תחבורתית (בה"ת).

הבדיקה נועדה לאמוד היקפי תנועה קיימת וחולפת דרך גן יבנה תוך התייחסות לתשתיות קיימים ולפתרונות נדרשים. הבדיקה הוכיחה את עמדת מועצת גן יבנה מזה שנים, בדבר ההכרח לבצע יציאה נוספת לגן יבנה ולחברה לכביש 42.

בדיקת ההיתכנות התנועתית שהוגש לוועדה הארצית לתו"ב שהוגשה ביוזמת ראש המועצה, שולבה לפיכך כחלק אינטגרלי בתכנית החדשה. במלים אחרות, קידום וביצוע יחידות דיור נוספות בצפון מערב גן יבנה כרוך ותלוי בביצוע יציאה צפונית, וכי לא יתכן  מימוש האחד ללא מימוש השני.

בנוסף דרש ראש המועצה שהרשות תהיה מעורבת בהליך התכנון ושבתכנית החדשה יוטמעו מאפיינים מותאמים למרקם התכנוני הרווח בגן יבנה, כמענה לסוגיית  הצפיפויות הגבוהות שהוגדרו בתכנית המתאר המקורית.

לשם כך בוצע בחודשים האחרונים תהליך תכנון משותף, אשר קובע מתכונת שונה ליחידות הדיור, מזו שתוכננה במקור.

במקום בנייה רוויה שיכולה להגיע עד 8 קומות, הוסכם על תמהיל שישלב בניה מדורגת עד 4 קומות לכל היותר, כאשר הבנייה הגבוהה יותר תורחק אל שולי התכנית. במסגרת זו עד 20% מהדירות שייבנו יותאמו לזוגות צעירים (75 מ"ר) . היתרה תכלול דירות בנות 120-160 מ"ר, וכן 240 יחידות שיוגדרו לדיור מוגן.

בנוסף מגדירה התכנית תוספת שטחים ירוקים, שטחי מסחר, צירים להולכי רגל ומסלולי אופנים.

דרור אהרון, ראש מועצת גן יבנה מסכם: "שמחתי להשתמש בידע ובנסיון המקצועי שלי ובהיכרותי עם מוסדות התכנון. קידום היציאה הצפונית כתנאי לאישור יחידות הדיור בצפון-מערב הישוב - זו בשורה אדירה לתושבי גן יבנה בהווה ובעתיד. יכולתנו להתערב ולהשפיע על התכניות שהמדינה מקדמת בהליך מזורז תבטיח שיינתנו פתרונות הרמוניים לצביון הכפרי הקיים".

עוד מציין ראש המועצה, שמענה תחבורתי מלא  כרוך בפעולות נוספות אותן הוא מבקש לקדם - חיבור נוסף ממרכז הישוב ישירות לכביש 4  לצורך יציאה לכיוון תל אביב, ובהשלמת מחלף עד הלום, לרבות דרכי שירות וחיבורים לכביש 4 שתוכננו במקור אך בוצעו במתכונת מצומצמת .