כל בתי הספר בגן יבנה במסלול חינוך לקיימות

17/12/2014
כל בתי הספר בגן יבנה במסלול חינוך לקיימות (הגדל)

ארבע שנים חלפו מאז יצא לדרך מתווה מיוחד לחינוך לקיימות של המועצה המקומית גן יבנה  ואיגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד חבל יבנה. השנה הצטרפו אליו  כל בתי הספר היסודיים של גן יבנה.

לאחר הכרזה על הצטרפות כל בתי הספר היסודיים בגן יבנה למתווה לחינוך לקיימות, גובשה בחודשים האחרונים תכנית פעולה שנתית - חלקה משותפת וחלקה פרטנית, כל בית ספר על פי רעיונותיו.

המתווה כולל פעילות שנתית ולימודית לאורך כל ימות השנה ובתוכם ימי שיא משמעותיים וחווייתיים כאחד.

כך לדוגמא ב-20 בנובמבר התקיים יום הפרדת פסולת  בכל המסגרות. במהלך יום זה למדו התלמידים איזו פסולת מפרידים, אילו מיכלים קיימים לאיסוף פסולת ועל מה מדברים כאשר משתמשים במונחים כמו הפחתה במקור, שימוש חוזר, מיחזור, פסולת יבשה, פסולת רטובה ועוד.

טו בשבט השנה יתקיים בסימן  שטחים פתוחים ומגוון ביולוגי ובמהלכו תתקיים חגיגת טבע עירוני.

בהמשך יתקיים יום שיתמקד בהתייעלות אנרגטית, ויכלול פעילויות חווייתיות בנושא חסכון בחשמל.

אחד המרכזיים שבשיאי השנה  יהיה שבוע איכות סביבה בו כל בית ספר יבחר נושא אחר בו יתמקד תוך דגש על למידה משמעותית  גם בבית הספר וגם בסביבותיו.

פעילות חשובה נוספת  שהחלה לפעול במלוא ההיקף בחודש האחרון היא  קבוצות מנהיגות או בשמן הנפוץ והמקובל – "מועצות תלמידים ירוקות" שיפגשו אחת לשבוע בכל בתיה"ס וילמדו סוגיות ייחודיות בנושאי סביבה. חברי מועצות התלמידים הירוקות נחשבים למנהיגים צעירים בתחומם, וככאלו משמשים שגרירים לאורח חיים מקיים לחבריהם.

ד"ר ענת רוזן, מנכ"ל איגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד חבל יבנה מציינת שמועצת גן יבנה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד חבל-יבנה משקיעים משאבים רבים בתחום החינוך לקיימות. התוצאות ניכרות בשטח שכן חינוך לאיכות סביבה מגיל צעיר הופך לחלק בלתי נפרד מחיי הילד, וממנו  - עובר למשפחה וכמובן – לקהילה הרחבה יותר.

מרב יגר, רכזת החינוך וההסברה באיגוד ביקשה להודות לכל השותפים ובמיוחד לצוות המועצה, לצוות איגוד ערים לאיכות סביבה ולרשת הירוקה, שמבצעת את תכניות ההדרכה בבתי הספר בפועל.