חוזרים לתיכון

17/12/2014
חוזרים לתיכון (הגדל)

ביום חמישי האחרון נוספו לתיכון "אורט נעמי שמר" בגן יבנה 22 תלמידים חדשים. המשותף לכולם -  העובדה שכולם גמלאים שסיימו את לימודיהם בתיכון לפני שנים רבות .

תכנית כיתת הוותיקים שמופעלת בביה"ס לראשונה החל מהשנה, הינה יוזמה של המשרד לאזרחים ותיקים ומשרד החינוך, אותה ביקשה המועצה המקומית גן יבנה להחיל על תושביה.

לאחר שהמשרד לאזרחים ותיקים יצא בקול קורא בתחילת השנה, הגישה מועצת גן יבנה בקשה להיכלל בתכנית, והחלה מגבשת את  מתכונת הפעולה להפעלתה, אם תאושר.

לפני כחודש התקבל האישור להנעת התהליך, במסגרתו נפתחת כיתת לימוד אחת, בהתאם למפתח מספר הגמלאים המתגוררים בישוב.

נקבע שתיכון "אורט נעמי שמר" ישמש כמסגרת לכיתה הראשונה, גויסו מורים מקרב צוות ההוראה, וכאמור, לאחר רישום 22 הגמלאים הראשונים, נפתחה הכיתה אותה יפקדו מעתה ועד סוף השנה הגמלאים פעמיים בשבוע.

בכיתה ייחשפו למקצועות לימוד מגוונים במיוחד, החל בתיאטרון, פסיכולוגיה, יחסים בינלאומיים, סוציולוגיה, מחשבים ועוד.

בנוסף ישתתפו הגמלאים יחד עם תלמידי ביה"ס בפעילויות תרבות שונות לאורך השנה. בנוסף נקבע שתלמידי מגמת ה"ניו מדיה" ילוו את הגמלאים לאורך השנה, בצילום וראיונות אישיים.

טקס הפתיחה של כיתת הותיקים התקיים ביום חמישי בבוקר. ראש המועצה דרור אהרון ומנהל מחלקת החינוך רחמים שרים, ביקרו את התלמידים הנרגשים ואיחלו להם הצלחה.

ראש המועצה הודה בחום לפנינה גלס ורינה ניצן, מנהלות ביה"ס, על השותפות בהוצאת המיזם אל הפועל, ולשרה משה – על הריכוז השוטף לאורך השנה. "אחד העקרונות המנחים את תיכון אורט נעמי שמר הוא נתינה ותרומה לקהילה. כיתת הותיקים שמחזקת את הקשר בין הצעירים למבוגרים היא אחת הדוגמאות היפות לכך".