צעדים מתקדמים להפרדת גן יבנה מ"זמורה"

23/09/2014
צעדים מתקדמים להפרדת גן יבנה  מ"זמורה" (הגדל)

מועצת גן יבנה מעלה הילוך נוסף בכל הקשור בפירוק הוועדה המקומית לתכנון ובניה "זמורה" והקמת ועדה עצמאית בגן יבנה.

בשנת 2008 התקבלה החלטת המועצה הארצית לתכנון ובניה להקים בגן יבנה ועדה נפרדת לכנון ובנייה, שתהיה בעלת סמכויות ואחריות תכנון עצמאית.

ההחלטה התקבלה בהתאם לס' 18 לחוק התכנון והבניה, אך התהליך התעכב בשל חילופי ממשלות וחילופי שרים במשרד הפנים.

בתמיכת שר הפנים החדש גדעון סער, חודש לאחרונה התהליך. בחודש מאי השנה זומן ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון לממונה על המחוז רות יוסף, להשתתף בדיון מקצועי עם כל ראשי הרשויות הנכללות בוועדה המרחבית "זמורה".

בישיבה הציג ראש מועצת גן יבנה את דרישתו להמשיך ולקיים את החלטת המועצה הארצית, בהתאם למתווה שהוצג קודם לכן, והתעכב, כאמור, בשל הבחירות. "מועצת גן יבנה עומדת על כך שתקום ועדה עצמאית לפי ס' 18 כך שראש הרשות וחברי המועצה ינהלו את הוועדה וישאו באחריות התכנונית לכל הנעשה בתחום השיפוט של גן יבנה", הסביר ראש המועצה.

לנוכח החלטת השר ועמדת המועצה, הנחתה הממונה על המחוז להמשיך ולקדם את המהלך. למטרה זו נקבעה חברת "אמן" לליווי מקצועי של התהליך, הוגדרו אבני דרך וצעדים נחוצים, לרבות תכנית עבודה סדורה שמוגשת על ידי המועצה ומתייחסת להיבטי מבנה, ניהול כספי וכח אדם שיידרשו להשלמת המהלך בלוח הזמנים הנקוב.

לצד מנהלי המחלקות, הקים ראש המועצה צוות פעולה מבין נבחרי הציבור. הצוות כולל את סגן וממלא מקום ראש המועצה עו"ד סביון יניב, וחברי המועצה יהודית אלפסי ועו"ד אביחי עוגן.

דרור אהרון ראש המועצה: "אנו נחושים להמשיך בקידום המהלך. מועצת גן יבנה ערוכה לפתוח את המסגרות הנחוצות כבר בשנת 2015. תושבי גן יבנה ראוים לשידרוג השירות ולהנגשתו בתחומי הישוב".