לזכרם

23/09/2014
לזכרם (הגדל)

ביום ראשון השבוע יזמו מועצת התלמידים של בית הספר התיכון "אורט רבין" בגן יבנה תפילה לזכר נתנאל ממן וברק רפאל  דגורקר שנהרגו במבצע "צוק איתן".

בלווית שרית יהב, רכזת מועצת התלמידים, העבירו העבירו שעות מחנך ומצגות בכיתות. "חשוב לנו להעביר את המסר של אהבה סולידריות ותמיכה במשפחות. ב"צוק איתן" משפחות רבות שכלו את יקיריהן. ביניהן תלמידינו היקרים, בני הישוב, נתנאל וברק. הם היו אוהבי אדם , בעלי נתינה, אופטימיות ושמחת חיים. אנו מרגישים מחויבים לספר את סיפוריהם ולהנחיל את מורשתם החינוכית".

ביום ראשון התכנסו ר

אש המועצה דרור אהרון, חברי מועצת התלמידים של בית הספר, תלמידים מורים ובני משפחות בבית המדרש הפועל בתחומי בית הספר. בפתיחה נשאו תפילה מנחה ובהמשך נישאו הספדים לנופלים, שלא הותירו עין יבשה בקרב הנוכחים.

ראש המועצה דרור אהרון דיבר בשבח המשפחות: "משפחות עתירות זכויות משה ואורה שחינכו לנתינה לאהבת האדם והעשייה. לרבקה ושלמה שדרכם עשייה ציבורית. תמיד פתחו לי את ליבם כאילו אני בן משפחתם". עוד הוסיף ראש המועצה וציין את העמידה האיתנה של היישוב ואת ההזדהות עם כאב המשפחות.

אביו של ברק, משה דגורקר סיפר לתלמידים על המורשת של ברק ,אהבת הארץ ונתינה , ברק האמין " כי אין דבר העומד בפני הרצון, האמינו בעצמכם ואל תוותרו, היו ערים לקרב את השונה ,החלש הדחוי "אמר בלהט.

גיסו של נתנאל ממן, שרון בן דוד ספד לו: "אני רוצה להודות לך על הזכות להכירך. על החיוך, הצחוק והיותך איש עבודה וחבר" ציין את היותו חבר שעוזר בעת צרה שלבו פתוח לכל מבצע לכל משימה בהמון רצון ואהבה".

הרב דוד הכהן: "זה לא דבר מובן מאליו ההתכנסות הזו בבית הספר. מהות קיומנו לעשות טוב , זוהי יוזמה ברוכה לבית הספר להנצחת שתי הנשמות הקדושות.. זהו דבר גדול ביותר עצם החשיבה על הרעיון.. למען נזכור אותם בחורי חמד שמסרו נפשם על קדושת הארץ"

לאחר התפילה התכנסו בני המשפחה חברים ותלמידים ליד יד הזיכרון וקראו פרקי תהילים. חברי מועצת תלמידים מסרו למשפחות אלבומי זיכרון שהכינו עבורם.

תמיר גיל (י"ב) נשא דברים בשם תלמידי בית הספר:"אנו שותפים לצערכם, כואבים אנו את כאבכם, ומחויבים להנציח את זכרם של יקיריכם. במהלך השבוע האחרון פעלנו למען מטרה זאת באמצעות מערכי שיעור ומצגות, אנו מספרים את סיפור חייהם של יקיריכם בכיתות ורואים את התגובות המרגשות והכנות של התלמידים והמורים בעקבות פעילות חשובה זאת. הקמנו קיר עם תמונותיהם ומדליקים אנו נרות זיכרון לזכרם, יום יום במהלך השבוע הזה. היום אנו רוצים להתפלל ולומר אמן בתפילת הקדיש לעילוי נשמתם. בטוחים כי נשמותיהם כאן איתנו, נושאות את תפילתנו, שומרות ומגינות עלינו.

מנהלת בית הספר מרי שפונט סיכמה: "זה מעשה חינוכי ממדרגה ראשונה. זו מנהיגות אמיתית. יוזמתם הברוכה של תלמידנו ושל שרית יהב שרתמו אותי ואת ראש המועצה. אנו מאמינים כי במותם צוו לנו את החיים נשתדל לאהוב כמותם לתת ללא גבול ונמשיך את המסורת של האופטימיות ושמחת החיים. זכות גדולה לנו להיות עמכם יחד ביום הזה בו אפשרתם לנו לחבור אליכם להיות ולחוש באמת " כי אנחנו רקמה אנושית אחת" וסיימה בשיר של תרצה מעין חרוד " תן לנו כוח.".