גם בשנת שמיטה

23/09/2014
גם בשנת שמיטה (הגדל)

השנה הבאה עלינו לטובה שנת תשע"ה תהיה שנת שמיטה, בה נהוג לאפשר לאדמה לנוח - לא זורעים ולא נוטעים צמחים חדשים. אך ממשיכים לתחזק את הקיים. המועצה המקומית גן יבנה שמבקשת לכבד את מצוות השמיטה נערכה מבעוד מועד כדי שגן יבנה תמשיך להיות נאה ומשובבת נפש.

על פי ההלכה היהודית, אחת לשבע שנים מוגדרת שנת שמיטה – מצווה שבבסיסה הרצון לאפשר לאדמת הארץ ולחקלאיה פסק זמן ומנוחה.

אלא שלגינון הציבורי  מקום מרכזי במראה של השטחים הציבוריים, ולכן מועצת גן יבנה משקיעה בו רבות.

בהתאמה להלכה הפסוקה, התורה אוסרת לקיים בשנת שמיטה מלאכות שנועדו להוסיף לאדמה צמחיה או לעבד את הקרקע, אך לא אוסרת על החזקת גני נוי באופן תקין ונאה.

המפתח לשמירת השמיטה תוך שמירה על גינון אסתטי לרווחת הציבור, הוא בהתארגנות מוקדמת לפני שנת השמיטה.

לפיכך בשבוע שעבר הושלמה שתילה של למעלה מ-25,000 שתילים ברחבי גן יבנה.

בשים לב למאפייני שנת השמיטה ודרישותיה, מרבית השתילים שנשתלו הם רב שנתיים וגיאופיטים. אלו נועדו להחזיק מעמד מרבית ימות השנה, להוסיף חן ונוי לרחובות הישוב.

על המבצע הופקד מנהל מחלקת שפ"ע, חיים אדרי.

במקביל הנחה ראש המועצה להמשיך ולהשקיע במרכיבים סביבתיים פיזיים, דוגמת מתקני משחק וכושר, סככות הצללה בגנים הציבוריים ועוד.

דרור אהרון, ראש המועצה: "בדרך זו התושבים ייהנו מסביבה נעימה גם בשנת השמיטה ובשנים שלאחריה, והשמיטה תישמר כראוי לה".