פעילות זיקה בגן יבנה

23/09/2014
פעילות זיקה בגן יבנה (הגדל)

שנה טובה ועשיה ברוכה עוד יותר בתחום הקהילה – אלו המלים בהן סוכמה פעילות תכנית זיקה בגן יבנה. העמקת תכנים וגידול של יותר מפי 5 תוך 3 שנים, במספר התושבים השותפים לתכניות השונות.

מתוך הבנה ברורה שגידול אוכלוסין מהיר והגירה חיובית מכל רחבי המדינה, מחייבים פעולות שיבנו וישמרו בגן יבנה צביון ייחודי לה, פעל ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון עם קבוצת תושבים להקמת תכנית זיקה. זו נפתחה לפני 4 שנים, במטרה לפתח חיים קהילתיים ברוח ערכי התרבות היהודית ישראלית.

ביום חמישי האחרון קיים ראש המועצה ישיבה לסיכום שנת הפעילות הנוכחית והצגת הצפי לתשע"ה.

בישיבה השתתפו קארן וייס, נציגת קרן אביחי ואלי גור, נציג עמותת ניצנים, בין הגופים התומכים בפעילות. בנוסף עליהם השתתפו רפאל פרץ, יו"ר הנהלת המתנ"ס, הילה אלחיאני מנהלת תכנית זיקה, אורלי קנת מנהלת תחום חינוך בתכנית ואורית ענבר, מנהלת שותפה בתכנית.

בסקירה הציגו נתונים מרשימים במיוחד, מהם עולה כי עם בשנת תשע"א השתתפו בפעילויות זיקה כ-2700 תושבים, הרי שבתשע"ד כבר נטלו בהן חלק 15,000 תושבים. מספר המתנדבים גדל מכ-120 ל-650. גידול באחוזים דומים ניכר גם בהיקף האירועים הישוביים אשר כבר היו למסורות ישוביות וחלחלו עמוק לתוך תודעת תושבי הישוב. למיזמים קהילתיים שונים דוגמת "צעד ראשון בקהילה" לקבלת התינוקות החדשים, פסטיבל בתים מדליקים בחנוכה, הפקת מקורית של מגילת אסתר מדי פורים וכמובן חג ישוב בשבועות, יצא שם דבר, וישובים רבים אחרים, גם בארץ וגם בחו"ל, פיתחו מודלים דומים לפעילות.

לאירועים בתחום מעגל השנה היהודי, ציינו, יתווספו פעילויות נוספות במהלך תשע"ה. ביניהם תכנית ישובית לקראת יום העצמאות תחת הכותרת "אנו מכריזים בזאת", לילה לבן של אהבת חינם לקראת טו באב, ועוד. לפעילות בתחום מעגל החיים יתווספו חגיגות קהילתיות נוספות של אירועים אישיים בחיי התושבים.

אלי גור ציין בדבריו כי המועצה המקומית גן יבנה, ראש המועצה ותכנית זיקה נתפשים היום ברמה הארצית כשווי ערך לקידום מודלים להתחדשות יהודית. מראש המועצה ביקש להמשיך ולשמש שגריר להפצת המודל ברחבי המדינה. "העבודה שנעשית בגן יבנה והיכולת להדריך יוזמות ולקדם אותן, ראוים לציון ולתקווה להתפתחות עתידית ולהשפעה על פני החברה הישראלית כולה", אמר.

קארן וייס מקרן אביחי ציינה כי בגן יבנה מתפתח סדר יום סביב שיח פתוח ומכבד, עליו ביקשה להודות.

ראש המועצה דרור אהרון סיכם את הישיבה וביקש להודות באמצעות הנוכחים לעשרות המתנדבים מתוך הקהילה. "הסוד שלנו יהיה בפיתוח מנגנונים שלנו שיאפשרו לנו לשמור ולשמר את הקהילתיות והצביון היחודי שלנו, לצד ובמקביל לגידול באוכלוסית גן יבנה", סיכם.