עד כן ידע של בית הספר נעמי שמר

9/03/2012

ביה"ס ע"ש נעמי שמר ממשיך במסורת הפורימית בה פתח לפני שנתיים.

ביום שלישי השבוע יצאה תהלוכת העדלאידע המסורתית של תלמידי ביה"ס ומוריו, בליוויים ובסיועם של נציגי ההורים, מתנדבי המשמר האזרחי והמועצה.

התהלוכה הצבעונית עברה ברחובות מנחם בגין והמגינים, כאשר בדרך המתינו להם ילדי 7 גני הילדים הסמוכים. הבוגרים חילקו לילדי הגנים פרסים והפתעות,  ולא חסכו גם מתושבים רבים שיצאו מבתיהם לעודד, לצהול ולשמוח. לפני הסיום נכנסו גם לתחום בית הספר היסודי "אילן רמון", בו שימחו את תלמידיו.

בראש התהלוכה נסע רכב מקושט, עליו די.ג'י משלהב הקפיץ והרקיד את משתתפי התהלוכה  במוסיקה פורימית.  הולכי קביים מחופשים שליוו את התהלוכה, הוסיפו לאווירת החג.

ניכר היה בתלמידים וגם במורים, שייחסו חשיבות רבה לפורים השנה. בין שלל התחפושות המקוריות היתה נערה לבושה שמלת כלולות מרהיבה עשויה כולה משקיות ניילון, 4 נערים שיחד יצרו את סיפור 'כיפה אדומה', דרדסים כחולים, ועוד.

מנהלת בית הספר, רינה ניצן, התחפשה ל"עוף החול", ואחת המורות התחפשה ל"מלכת התירוצים", כשעל שמלתה שלל פתקים בנוסח "הכלב אכל לי את השיעורים", "התיק נרטב" לי וכיו"ב אמירות שאספה מפי תלמידים עם השנים.

למרות ההתרגשות הניכרת, עברה העדלאידע בהצלחה גדולה, כאשר התלמידים נהנים, משתפים פעולה ונמנעים  משימוש במוצרים מסוכנים, שלעתים מלווים אך מעכירים את שמחת החג. בעקבות ההצלחה גם בתחום המשמעת בחרו לציין את האירוע בשם החדש "עד כן ידע".

דרור אהרון, ראש המועצה, ציין את הסדר המופתי בו התנהלה העדלאידע והוסיף כי זכות גדולה נפלה בחלקה של המועצה לסייע במימון האירוע. "בית הספר הוכיח פעם נוספת, שאין אירוע שהוא מורכב מדי או בלתי אפשרי. יופיו של האירוע בהוצאת השמחה המדבקת הזו אל הרחוב, אל התושבים, אל הילדים בגנים ובביה"ס "אילן רמון".